Xàbia condemna l'assassinat masclista de la seua veïna Hanane

10 mar 2015 L'Ajuntament decreta tres dies de dol en memòria de la dona victima de la violència de gènere

L'Ajuntament de Xàbia ha celebrat avui un ple extraordinari en el qual s'ha mostrat el públic rebuig i condemna pel violent assassinat de la veïna Hanane O. B., presumptament, a les mans del seu marit. També ha acordat decretar tres dies de dol oficial a partir d'avui en memòria d'aquesta dona de 43 anys que va morir ahir després de vuit dies hospitalitzada a conseqüència d'una brutal agressió el diumenge 1 de març.
Davant un saló de plens replet de ciutadans que han volgut sumar-se al dol, la Corporació ha transmès el condol i suport de tot el municipi a la família i amistats de la víctima. L'alcalde, José Chulvi, ha posat veu al sentiment de solidaritat de Xàbia amb totes aquelles dones que en aquests moments pateixen violència de gènere i la repulsa del municipi a tota la violència masclista.
El primer edil ha brindat el ferm compromís de la Corporació a continuar treballant per a prevenir la violència cap a les dones i en favor de la consecució de la igualtat efectiva de sexes, tant en campanyes de sensibilització i conscienciació com mantenint els programes específics contra la violència en els centres escolars
Chulvi ha demanat la implicació de la tota població “per a la construcció d'un nou model social on no tinguen cabuda les violències masclistes en totes les seues expressions i ha incidit en la necessitat de denunciar. “El silenci i la resignació de les dones agredides no pot ser la resposta, ni per a la víctima, ni per als seus fills ni per als quals vivim en veïnat juntament amb elles. El silenci és el millor còmplice dels maltractadors” ha recalcat l'alcalde al mateix temps que recordava a totes les víctimes que tenen uns serveis municipals de proximitat en els quals, de forma totalment gratuïta i confidencial, els oferiran informació, assessorament i atenció especialitzada.
Després del ple, un representant de la comunitat musulmana de Xàbia, a la qual pertanyia la víctima, ha pres la paraula per a agrair el suport rebut en nom de la família. L'acte ha finalitzat amb un minut de silenci en la porta de l'Ajuntament al que s’han sumat representants de la Xarxa de Dones de la Marina Alta, Mujeres Emprendedoras de Xàbia i la comunitat escolar del col·legi públic Vicente Tena, on estudia el fill menut de la víctima.