20 persones s'especialitzaran com someliers de la mà del Creama de Xàbia

11 mar 2015 El curs sobre enologia comença demà

La regidoria de Foment Econòmic de Xàbia, a través de Creama, ha organitzat un curs de sumilleria i enologia dirigida a l'hostaleria que s'impartirà des de demà al 29 d'abril de la mà de la enòloga i somelier Graciela Pena. Les classes seran els matins dels dimecres (de 8’30 a 12 hores) en les instal·lacions de l'escola permanent d'adults.

La formació té caràcter gratuït per als aturats i un cost de 50 euros per als professionals en actiu que volen millorar la seua capacitació. Com ha destacat el regidor responsable, Juan Luis Cardona, és la primera vegada que s'ofereix un curs d'aquestes característiques, tan específic dins del sector de l'hostaleria, i s'ha fet atenent una demanda del sector i dels propis clients. I és que, l'especialització d'un cambrer a l'hora de recomanar els vins per a cada plat és un valor afegit per a cercar la qualitat en l'hostaleria i restauració.

El curs compta amb la col·laboració de Creu Roja, que ha contribuït al procés de selecció dels alumnes suggerint a alguns dels seus usuaris aturats. El Creama s'ha encarregat del procés en general així com de remetre la informació a les associacions de hostalers i restauradors perquè inscrigueren als seus treballadors i milloren la seua atenció al públic.

Així doncs des de matí 20 alumnes s'especialitzaran en tot el relacionat amb el món del vi, la seua elaboració, varietats de vinificació, l'equilibri dels vins, la presència de la fusta, la relació del vi amb la salut i la nutrició i els paisatges relacionats amb el sector. La formadora sobretot se centrarà a ensenyar-se les funcions d'un sumiller, els detalls del suro, botella i etiquetatge i el servei específic del vi davant el client. Aquest curs compta amb la col·laboració de les empreses Suministros Hosteleros Benissa, i Vinos y Viandas de Xàbia, que s'encarrega de servir els vins més adequats per al programa formatiu. El seu responsable, Juan Planelles, ha mostrat així la seua col·laboració amb la divulgació de la cultura del vi a Xàbia i la millora de l'atenció hostalera.