Protecció Civil Xàbia millora la seua formació en primers auxilis, intervenció en incendis i localització de desapareguts

04 mar 2015 L'agrupació local ha incorporat nombrosos voluntaris en els últims mesos

L'agrupació local de Protecció Civil a Xàbia ha viscut en els últims mesos un considerable increment en el nombre de voluntaris. Són en la seua majoria de nova incorporació, gent jove decidida a col·laborar “amb aquest col·lectiu solidari, altruista i preocupat pel medi ambient” indiquen des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, que dirigeix Juan Ortolá. És per açò que s'ha previst un complet curs de formació per a millorar la seua capacitat de resposta davant els diferents camps que atén Protecció Civil, des de nocions en primers auxilis, intervenció en incendis o cerca i localització de persones desaparegudes fins a ordenació i regulació del tràfic, resposta davant abocaments de mercaderies perilloses, comunicacions o psicologia.
La formació té una durada de 40 hores, ha implicat a la Policia Local i als voluntaris més veterans i va començar a impartir-se aquest cap de setmana passat.
Per a aprofitar l'esforç organitzatiu que ha fet l'Ajuntament de Xàbia s'ha obert la participació a altres agrupacions de la comarca, per la qual cosa a més dels voluntaris de Xàbia estan acudint des de Dénia, Calp, Ondara, Benissa, Pedreguer, Poble Nou de Benitatxell, Benidoleig o Els Poblets.