L'Ajuntament de Xàbia presenta els avantatges del projecte Camins Escolars aquest dissabte junt al col•legi Port de Xàbia

04 mar 2015 Hi haurà berenar i jocs a partir de les 16’30 hores en el carrer Joan Fuster

L'Ajuntament de Xàbia ha programat per a aquest cap de setmana la primera activitat pública relacionada amb el programa “Pas a Pas, camins escolars Xàbia” , un projecte de les regidories de Participació Ciutadana i Educació per a promoure que els escolars vagen al col·legi caminant.
Aquest dissabte, set de març, s'ha previst una acció de “humanització de l'espai públic” que, a manera simbòlica, suposarà l’arrencada del projecte.
Tal com expliquen els encarregats de dinamitzar el pla, es tallarà el tràfic i es retiraran els vehicles en el carrer Joan Fuster, junt al col·legi El Port, perquè els veïns puguen percebre d'una forma diferent el seu entorn. Aquest dia, el carrer es lliurarà al gaudi del vianant, amb un berenar compartit que oferirà l'Ajuntament i jocs per als assistents. Durant l'acte, que començarà a les 16’30 hores, es presentarà la identitat corporativa del projecte que està basada els dibuixos realitzats durant un taller, pels xiquets del Consell dels Xiquets. També, els tècnics assistiran per a proporcionar informació sobre el projecte a tots els que ho sol·liciten.
Camins Escolars és una fórmula impulsada des de l'Administració Local per a recuperar el costum d'anar caminant al col·legi, una rutina més segura que anar amb cotxe i més beneficiosa per a la formació dels xiquets. Aquests nous hàbits de mobilitat “van a propiciar la seua autonomia personal i un moment més per a relacionar-se amb els amics i companys de viatge. I tot açò al llarg d'un camí que reunisca les condicions vials i ambientals adequades per al desplaçament dels escolars, i per tant, de tota la ciutadania”, ha assenyalat Cesc Camprubí, regidor de Participació, Organització i Noves Tecnologies de Xàbia.
D'altra banda contribuirà a la reducció del nombre de vehicles privats que diàriament s'aglomeren en els voltants dels col·legis amb la millora ambiental i de seguretat per als escolars que açò suposa. Es tracta d'una manera d'anar al col·legi que s'ha recuperat en moltes ciutats del món com Nova York, Quebec, Londres, Oslo o Còrdova.
“Pas a pas, camins escolars Xàbia” és un projecte participatiu que ha sigut coordinat per diferents àrees de l'Ajuntament, i en el qual ha col·laborat tota la comunitat educativa durant els últims mesos. Des del disseny de la imatge corporativa fins a les solucions tècniques han sigut participades pels xiquets, els pares i mares, els mestres i els tècnics.
El programa s'implantarà el pròxim curs en els centres educatius d'infantil, Trenc d’Alba, Vicente Tena, Graüll, Port de Xàbia, L’Arenal i María Inmaculada.