Xàbia plasma el seu compromís amb les polítiques d'igualtat

27 feb 2015 El Consistori reclama a la Diputació més fons per a programes de suport als residents estrangers

El ple de l'Ajuntament de Xàbia va aprovar ahir per unanimitat una moció presentada per la regidora d'Igualtat, Empar Bolufer, en la qual es posa en relleu el compromís municipal per a evitar les desigualtats de gènere i la total incorporació de la dona en els càrrecs de responsabilitat política i social. El text també insta als governs central i autonòmic a restituir tots els recursos retallats en polítiques d'igualtat i violència de gènere.
L'Ajuntament, a més de commemorar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona, va acordar programar activitats coeducatives per a inculcar la igualtat des de la infància per a aconseguir que en un futur els homes i les dones convisquen d'una manera igualitària i solidària, també Planes d'Igualtat i mesures per a aconseguir una major conciliació amb la vida familiar entre homes i dones.
També es va aprovar, amb l'abstenció del PP, una moció presentada pel portaveu de Xàbia Democràtica, Oscar Antón, en la qual es reclama a la Diputació d'Alacant que restablisca l'assignació pressupostària per a la unitat de ciutadans estrangers en termes similars a l'exercici 2014. L'escrit denunciava la dràstica retallada en els programes de foment de la integració i suport al resident i reclama el manteniment d'ajudes i subvencions als programes de suport als residents estrangers.
Finalment, la Corporació va considerar deixar sobre la taula una última moció presentada per Xàbia Democràtica en matèria esportiva. Finalment es va acordar (amb els vots en contra dels edils no adscrits Rosa Cardona i Juan Planelles i l'abstenció de Nueva Jávea i els regidors Antonio Torres i José Juan Castelló) deixar per escrit el compromís del Consistori a abordar en una comissió de cultura la confecció d'un pla director sobre les instal·lacions esportives més necessàries i prioritàries.