El comerç del Centre Històric de Xàbia implanta diversos punts de wifi gratuït

27 feb 2015 L'associació renova la seua directiva, que estarà presidida per Elena Roig

L'associació de comerciants Xàbia Històrica de Xàbia ha presentat la nova xarxa wifi que, en col·laboració amb l'Ajuntament, han posat a la disposició de forma gratuïta de tots els veïns i turistes. El regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, ha detallat que aquest sistema està combinat amb el de música ambiental que hi ha distribuït per diferents punts del centre de la vila i que s'engegarà dins de campanyes concretes com a Setmana Santa o Nadal. El fins ara president del col·lectiu comercial Sisco Vallés, ha assenyalat que l'associació ha engegat aquest servei dins de la seua vocació dinamitzadora del poble i d'estar a l'ordre del dia de les necessitats que es detecten. En aquest sentit, Vallés ha destacat que els punts wifi són un servei molt demandat i útil, sobretot per a les persones estrangeres que estan de vacances.
Els punts de connexió estan en la plaça de l'Església, plaça de Baix, carrer Major (a l'altura dels restaurants Embruix i Casa Grau), en la placeta del Convent i en la Plaça de Correus. Tal com ha explicat el responsable de la part tècnica, Manolo Segarra, s'ha utilitzat la xarxa de guifi.net ja existent per a instal·lar la ràdio online i els punts wifi patrocinats, que ja estan operatius en SSID proox-infoxabia.
Per a utilitzar-los és necessari registrar-se una primera vegada (solament es demana el correu electrònic i l'edat i sexe) i a partir d'ací es navegarà lliurement i sense límit de temps. Segarra ha avançat que en aquest primer mes que han estat funcionant els punts wifi sense publicitarse ja s'han registrat 7.500 sessions i més de 4.000 usuaris.
Després de la presentació d'aquesta iniciativa, qui ha sigut durant quatre anys el representant dels comerciants del Centre Històric de Xàbia ha informat de la renovació de la directiva del col·lectiu, que ahir va triar a Elena Roig Cardona com la seua nova presidenta.