Xàbia enceta les seues II jornades per a la prevenció de la delinqüència

25 feb 2015 Policies de diferents municipis analitzen els nous reptes del cos de seguretat

Xàbia celebra des d'avui i fins al divendres les II Jornades de Prevenció de la Delinqüència i Seguretat Pública, un fòrum d'anàlisi i debat per a professionals en l'àmbit de la seguretat i la justícia organitzat per la Policia Local.
La inauguració d'aquesta activitat formativa ha comptat amb el regidor de Seguretat, Juan Ortolá, l'alcalde, José Chulvi, l'intendent cap de la Policia Local de Xàbia, José Antonio Monfort, i el tinent de la Guàrdia Civil, Javier Soliveres.
El responsable municipal de Seguretat Ciutadana ha destacat la constant vocació de millora en el servei dels agents locals així com els baixos índexs de delinqüència en el municipi. Ortolá ha brindat tot el suport de la seua regidoria a la formació dels agents i mostrat el seu suport a aquest tipus de congressos que, de la mà de ponents de prestigi, permet als policies millorar la seua atenció al ciutadà.
Les jornades s'han estructurat per temes. El primer a exposar ha sigut un representant de la Unitat Canina de la Policia d'Alacant, que ha oferit una xarrada amb exhibició. També avui s'han abordat els “nous reptes per a les policies locals”, detenint-se en casuístiques concretes com els bous al carrer, el control de masses en espectacles i esdeveniments públics o la resposta davant delictes de desobediència, resistència i renyina tumultuària.
Demà la jornada girarà entorn de tecnologia, informació i proximitat, amb especial atenció a l'ús de xarxes socials i les experiències de la policia de Gata de Gorgos en aquest aspecte. També es coneixerà a la policia de proximitat del Regne Unit de la mà de l'ex director general de la Policia metropolitana de Londres o els reptes d'aquesta mateixa unitat adscrita a la Policia de Castelló. En matèria de ciència hi haurà una aproximació al model matemàtic PredCrime (sobre la predicció espai temporal del delicte) i en seguretat es parlarà de seguretat en xarxes socials, delictes tecnològics o la penalització dels delictes cibernètics després de la reforma del Codi Penal.
L'últim dia se centrarà en el paper dels poders públics contra una de les majors problemàtiques de l'actualitat: la violència de gènere; les seues causes culturals i les seues conseqüències, la prevenció davant la seua incidència en les generacions més joves i la intervenció policial i judicial. L'última taula s'endinsarà en el perfil de l'agressor de la mà del criminòleg Vicente Garrido i les implicacions per a la policia.