L'hostaleria de Xàbia celebra la seua desena gala anual i reconeix les trajectòries d'Antonio Rojo i Tomas Franco

25 feb 2015 L’ARX felicita al Parador pel 50 aniversari de la seua obertura en la vila

L'Associació de Restauradors de Xàbia (ARX) va celebrar anit la desena edició de la seua gala anual, la trobada que reuneix als professionals de l'hostaleria local per a fer balanç i fer públic reconeixement a la dedicació i bon fer dels noms propis del sector.
La gala, presentada per Filo Giner, va començar amb el reconeixement “Foguers de Xàbia” al cuiner del restaurant Club de Golf, Antonio Rojo, “una persona dedicada en cos i ànima a l'apassionant professió que és la cuina, oferint-li amor i passió”.
Els hostalers també van voler agrair públicament el suport del periòdic Les Províncies per la seua col·laboració en activitats com Xàbia al Plat Mariner i felicitar a hotel Parador de Xàbia, que enguany celebra el 50 aniversari des de la seua obertura. Per a l’ARX el Parador “sempre ha sigut un punt de trobada, ha tingut les portes obertes a totes les institucions i fer que tots ens sentim a casa”.
Finalment, es va homenatjar al cuiner Tomas Franco per la seua trajectòria professional. Franco va arribar a Xàbia fa 30 anys per a obrir un restaurant, Los Remos-La Nao, es va enamorar de la vila i amb el seu lliurament i dedicació ha arribat a l'actualitat amb diversos restaurants i sent “un referent per la seua promoció de la gastronomia i promocionar Xàbia”.
La vetlada va prosseguir amb el discurs del president d’ARX, José Manuel Pinya, qui va destacar que l'associació ja porta una dècada treballant per la gastronomia local i posicionar-la com un dels principals atractius del municipi. Després l'alcalde, José Chulvi, va agrair aquest treball i va reconèixer la seua importància a nivell turístic, al mateix temps que va brindar tot el seu suport perquè l'Ajuntament i l'associació seguisquen col·laborant.
En la gala es va aprofitar per a presentar les pròximes jornades gastronòmiques Xàbia al Plat Primavera, que es desenvoluparan del divendres 6 al diumenge 15 de març. Aquest passeig gastronòmic pels diferents restaurants associats amplia els seus suggeridors menús aptes a diferents tipus de butxaques (de 20 a 50 euros). Enguany participen els restaurants Calitja, Castelló, L’Almassera, Bon Amb, Club de Golf, Embruix, Es Tapa Ti, Parador de Xàbia, Los Remos La Nao, La Renda