AMUX prepara una exposició sobre els castells de la Marina Alta

23 feb 2015 Els amics del museu de Xàbia reuneixen material detallat sobre 50 fortificacions de la comarca

L'associació Amics del Museu de Xàbia (AMUX) treballa en la catalogació i organització de la completa col·lecció de plànols i fotografies dels més de 50 castells de la Marina Alta que van ser donats al museu Soler Blasco pel resident britànic Michael Stephenson. Tot el material (més de 12 caixes) està sent organitzat per a poder preparar una exposició que es podrà veure aquest estiu a Xàbia i que s'està dissenyant perquè puga ser itinerant.
Entre els voluntaris que estan treballant l'est projecte estan Milagros Uriarte i Christine Betterton-Jones, ajudades pels arqueòlegs Josep Castelló Marí i Joaquim Bolufer.
La col·lecció sobre els castells de la zona és fruit les visites que durant molts anys va realitzar Michael Stephenson i els seus amics Anne Scott i Ted Adams. El grup visitava les ruïnes, prenia fotografies i dades topogràfiques com les relacionades amb el disseny de les parets i altres estructures per a després preparar dibuixos precisos a escala.
Des d’AMUX indiquen que qualsevol ajuda seria benvinguda per a avançar en el treball de catalogació i preparació de l'exposició com prendre noves fotografies, cercar els antecedents de cada edificació o escriure i traduir els textos de l'exposició, així com el disseny dels panells. Els interessats poden contactar per correu electrònic amuxabia@gmail.com