L'orquestra de vent del Conservatori de Xàbia grava un cd amb l'obra “Del color de les mareas”

20 feb 2015

L'Orquestra de Vent del Conservatori Professional de Música de Xàbia debuta en el món discogràfic amb l'enregistrament del cd Del color de les mareas, una peça del compositor i professor del centre, José Miguel Fayos Jordán, que es va estrenar en el municipi dins dels actes commemoratius del 400 aniversari de la concessió del títol de vila.
L'obra, dedicada a Xàbia, s'inspira en les pintures que va realitzar Sorolla durant els seus estius en la població i també, en les emocions i sentiments que aquests mateixos paisatges han despertat en el seu autor.
La versió registrada està dirigida per José Rafael Pascual Vilaplana i ha comptat amb l'ajuda de músics de gran prestigi com Johan de Meij i Andrés Valero. Tant la caràtula com les imatges que acompanyen aquest treball són obra de Sorolla i han sigut cedides desinteressadament per al disseny pel Museu Sorolla de València.
Avui la regidor de Cultura, Empar Bolufer, ha participat en la presentació pública d'aquest CD que ha involucrat a més de 100 músics, 70 d'ells alumnes del Conservatori Professional de Xàbia, i plasma quasi tres anys de treball i de la il·lusió i treball dels joves músics i els seus professors, ha assenyalat el director del conservatori, Carmelo Fresneda, qui ha manifestat que para tots ha sigut una “gran experiència” que esperen poder repetir en el futur.
El responsable del Conservatori ha volgut valorar tot el treball d'alumnes i professors tant en els assajos com per a l'enregistrament i ha mostrat el seu desig que aquest cd siga un bon record per a tots.
Per la seua banda, el director de l'orquestra ha posat en valor aquest projecte, que conjuga la labor cultural i educativa, així com la qualitat de l'obra Del color de les marees. Pascual Vilaplana ha incidit que la mescla de la pedagogia i l'art és l'única via per a evolucionar cap a una societat més culta i humana.
Finalment, l'autor de la composició ha agraït tot el temps que han dedicat músics i professors als assajos i treball pel simple plaure de compartir la música, i també a l'Ajuntament de Xàbia per invertir en Cultura en aquests temps.
Els interessats a fer-se amb un dels CDs podran fer-ho directament a través de l'associació de pares i mares d'alumnes (AMPA), que en breu habilitaran en la web del Conservatori un enllaç directe per a aquest tema. El preu és d 9’95 euros. També s'enviaran còpies als Conservatoris propers.