Més d'1.200 escolars de Xàbia i Dénia participen en les Jornades Culinart

19 feb 2015

La regidora d'Educació de Xàbia, Empar Bolufer, va estar ahir a Dénia en la presentació de les Jornades Culinart, un projecte coorganitzat al costat de l'Agenda 21 Local de l’ Ajuntament de Dénia i el grup multidisciplinari Som 3 i que involucrarà a 1.200 escolars de Primària i Secundària d'ambdues poblacions.
Les II Jornades Culinart se celebraran a Xàbia a partir de la setmana vinent (del 23 de febrer al 9 de març), amb una temàtica adaptada a un projecte cultural ja existent en el municipi: la Cova del Migdia.
Cada dia se celebraran dues sessions d'un taller didàctic amb la següent dinàmica: la projecció d'un audiovisual relacionat amb el jaciment arqueològic, una masterclass de cuina impartida pel reposter José Montejano i la nutricionista Alicia Baldó que incidirà en la importància de realitzar un desdejuni i berenar saludables i que serà “molt pràctica i manipulativa”, i un laboratori plàstic en el qual els escolars realitzaran, entre altres activitats, ceràmica prehistòrica, treballs amb fibres vegetals i una activitat olfactòria relacionada amb l'entorn natural del Montgó.
En definitiva, les jornades difondran l'entorn natural, el patrimoni, la cultura i la gastronomia a través de l'art. El projecte Culinart està apadrinat pel xef Quique Dacosta, que presta la seua col·laboració i assessorament als organitzadors de la iniciativa des de la primera edició.