Amjasa recolza a UNICEF per a dotar d'aigua potable, sanejament i higiene a escoles rurals del Marroc

20 feb 2015 L'hídrica contribuirà a pagar instal•lacions d'aigua i sanejament en 19 escoles i a millorar les pràctiques d'higiene dels xiquets i les seues famílies

L'empresa d'aigües municipals de Xàbia, AMJASA, ha signat amb UNICEF Comitè Español un conveni de col·laboració per a contribuir a facilitar l'accés a aigua potable, millorar les instal·lacions de sanejament i higiene (latrines, equipament higiènic, lavabos, etc.) en 19 escoles rurals marroquines. A més, el projecte incideix a despertar la conscienciació sobre les millors pràctiques en relació a l'aigua, sanejament i higiene entre els estudiants, les escoles i els municipis de Ait Ouallal, Agdz i Tamezmoute.

En concret, l'empresa municipal finançarà amb 6.350 euros aquest projecte, que contribuirà al fet que 4.000 xiquets adquirisquen bons hàbits higiènics que els ajuden a reduir el risc de transmissió de malalties, a millorar el seu rendiment escolar i a crear un entorn segur al voltant de les escoles.
L'acord ho han signat avui l'alcalde i president d’Amjasa, José Chulvi, i la presidenta d'UNICEF Comitè Comunitat Valenciana, Bienvenida Guerrero Ramón, en presència del representant local i delegat provincial, Guillermo Bolufer.
Segons ha explicat Chulvi, aquest conveni forma part de l'acció social que ve desenvolupant l'hídrica en els últims anys, implicant-se amb diversos projectes educatius, socials i culturals de Xàbia, així com destinant ajuda directa a organitzacions sense ànim de lucre establides en el municipi com Càrites o Creu Roja. Ara, s'involucra també en els problemes de zones més desfavorides amb un pla directament relacionat amb l'accés a l'aigua, que és el seu sector, i que beneficia “a un col·lectiu vulnerable com són els xiquets i recolza la seua escolarització en millors condicions” ha assenyalat el primer edil.
Per la seua banda, la presidenta d'UNICEF Comitè Comunitat Valenciana també ha destacat la importància d'aquest projecte, que en global ascendeix a 150.000 euros i que beneficiarà a 4.000 xiquets. “És fonamental en el treball d'UNICEF sumar aliances d'aquest tipus que permeten complir la nostra missió: defensar els drets de la infància”.