Xàbia estudia implantar itineraris segurs perquè els xiquets vagen caminant o amb bici al col•legi

20 feb 2015 La Policia presenta conjuntament amb les regidories de Participació Ciutadana i Educació el projecte “Camins Escolars” a col•legis i AMPAS

La Policia Local junt amb les regidories de Participació Ciutadana i Educació de Xàbia han presentat als col·legis de Xàbia i als representants de les associacions de pares i mares el projecte “Camins Escolars” un pla que es pretén implantar de forma pilot aquest mateix curs.


Segons ha explicat el regidor Cesc Camprubí, es pretén que els xiquets i xiquetes puguen anar caminant o amb bicicleta fins al col·legi, de manera segura i sense que els seus familiars hagen d'agafar els cotxes. Després d'avançar el projecte als pares i col·legis, ara s'està treballant en la part més tècnica, estudiant els itineraris més aconsellables per les seues mesures de seguretat, com són la presència de policia en els encreuaments conflictius i un bon sistema de passos per als vianants. També caldrà reordenar el tràfic o limitar-ho als voltants d'algunes escoles per a augmentar la seua seguretat i acabar amb els embossos.
El regidor assenyala que els propis xiquets, en el Consell dels Xiquets, han manifestat que els agradaria poder anar des de les seues cases de forma autònoma al col·legi o, almenys, poder trobar-se amb els seus amics en un punt proper i d'ací acabar el recorregut fins al centre. De fet, és en aquest fòrum de participació ciutadana infantil en el qual ja ha començat a treballar-se i donar forma als itineraris més adequats.
La idea és poder engegar-ho durant les últimes setmanes de classe de forma experimental per a detectar les fallades i així el pròxim curs implantar les rutes amb totes les garanties.
Camprubí afig que aquesta idea conjuga molt bé amb la vocació de ciutat educadora que té Xàbia posat que aquest sistema és més educatiu, en tant que potencia la socialització dels xiquets amb els seus entorn i també més saludable perquè implanta una rutina diària d'exercici físic. Així mateix, els xicotets aprenen a ser vianants, assumeixen responsabilitats i coneixen millor el seu poble i els seus habitants.