L'associació Adahma recolza des del centre social de Xàbia a les famílies amb algun membre amb Tdah

17 feb 2015 Les vesprades de dimecres i divendres un psicòleg atén a afectats i ofereix assessorament a pares o professors

La regidora de Serveis Socials de Xàbia, Tere Bisquert, ha volgut mostrar el seu recolzament i posar en valor el gran treball que està realitzant l'associació Adahma en el municipi, convertint-se en un gran puntal per a les famílies que tenen algun membre amb trastorn del dèficit d'atenció i hiperactivitat (tdah).
Bisquert ha acompanyat a la presidenta de l'associació, María Dolores Pérez, i al psicòleg Juanjo Sala en la presentació de les accions de suport que ofereixen dues vegades per setmana en el Centre Social de Xàbia. En concret, les vesprades dels dimecres i divendres a partir de les 16 hores el psicòleg atén als xiquets que pateixen aquest trastorn amb classes de reforç escolar o teràpies i també ofereix assessorament als familiars i els professors que vulguen involucrar-se. I és que, com ha destacat la portaveu dels pares, les característiques d'aquest trastorn fa que els xiquets tinguen gran dificultat per a parar esment, concentrar-se i organitzar-se, i és en el col·legi un dels llocs on més es posa en relleu. És per açò que ha qualificat de “vital” que, a més de les famílies i professionals com els neuropediatres i psicòlegs, el sector educatiu pose de la seua part per a evitar el fracàs escolar dels menors amb Tdah, per exemple, reforçant la seua autoestima o preparant exàmens adaptats.
A Xàbia Adahma ja fa el seguiment i atén a 20 usuaris entre xiquets i familiars. Aquesta associació, en actiu des de 2011, també té activitat en altres municipis de la comarca com Dénia i Ondara. A més de l'atenció directa, el col·lectiu cerca acords avantatjosos amb professionals que han de tractar als xiquets i reivindica els mitjans necessaris per a una atenció sanitària amb garanties, com l'obertura d'una Unitat de Salut Mental Infantil (USMI) de la qual l'hospital comarcal manca.

Per a més informació sobre aquesta associació, poden consultar la pàgina web www.adahma.org