Amics del Museu realitzen una visita guiada als molins de Xàbia després de la seua rehabilitació

16 feb 2015

L'associació Amics del Museu de Xàbia han visitat aquest cap de setmana els tres molins de vent de la Plana de Sant Jeroni que han sigut recentment restaurats per l'Ajuntament de Xàbia amb la participació de Xàbia Viva.
Guiats per Joaquim Bolufer, arqueòleg municipal i director del Museu de Xàbia, uns 50 membres d’AMUX van aprendre la història i la construcció dels molins de vent i van observar el treball de restauració dut a terme. Hi ha 11 molins de vent en total, construïts en diferents moments entre els segles XIV i XVIII i que van estar en ús fins als principis del segle XX. Es tracta d'un conjunt important tant en la costa mediterrània com en la Península Ibèrica.
La visita als molins de vent ha sigut la primera activitat d’AMUX en la seua programació per a 2015. L'any passat van tenir una activitat constant amb visites guiades a Pedreguer, al jardí de la família Lambert, una excursió a Guardamar del Segura, una xarrada sobre l'origen dels noms de les partides locals i una altra sobre les Coves de Comte i Migdia.
AMUX és una organització voluntària, sense ànim de lucre, creada per a recolzar al museu Soler Blasco. De fet, els seus socis participen en tota la programació del museu i han ajudat a traduir els textos d'informació sobre les vitrines tant a l'anglès com al francès un projecte que tenen actualment en marxa al costat del de preparar una exposició amb els plànols i fotografies dels castells de la Marina Alta. També han dotat al museu amb un sistema de wi-fi i han completat els equips informàtics.
Ser soci d’AMUX només costa 10 euros per any (a pagar en el museu). Més informació disponible en el blog d’AMUX www.amuxabia.weebly.com, en Facebook o en el museu