Xàbia renovarà l'enllumenat públic de Duanes amb ajuda de la Diputació

16 feb 2015 El municipi rep una nova ajuda per a millorar l'eficiència energètica

L'alcalde de Xàbia i diputat provincial, José Chulvi, ha informat de l'acord aconseguit amb la Diputació d'Alacant pel qual el municipi rebrà una subvenció per a la millora de l'eficiència energètica en l'enllumenat públic. Aquesta inversió es destinarà al barri de Duanes del Mar, concretament per a la substitució dels fanals existents per lluminàries LED de baix consum, la qual cosa significarà un estalvi del 70,88% per a les arques municipals.
Chulvi ha detallat que l'ajuda forma part del Pla Provincial d'Estalvi Energètic i el Projecte Alacant Greenland , un acord pel qual els ajuntaments “assumim el compromís d'involucrar-nos i comprometre'ns amb el Medi ambient”.
L'alcalde de Xàbia ha explicat que la inversió en eficiència energètica ascendirà a 150.000 euros, dels quals l'Ajuntament únicament ha de sufragar el 5% mentre que la resta és a càrrec de la Diputació. Aquesta subvenció ha de sumar-se a una altra rebuda l'any passat que inicialment va ser de 120.000 euros i que es va destinar a obres de millora d'eficiència energètica en els edificis municipals. L'alcalde ha destacat que, gràcies a aquests acords aconseguits amb la Diputació, Xàbia ha aconseguit 270.000 euros que s'han invertit en la modernització de l'enllumenat públic i en la reducció del consum d'energia.