Xàbia estrena un nou cicle de teatre

09 feb 2015 Les representacions teatrals i la música antiga componen l'oferta cultural per a les vesprades dels divendres

La Casa de Cultura de Xàbia estrena aquesta setmana un nou cicle de teatre que es perllongarà fins a finals del mes de març. Ho obri la representació de l'obra “On les papes cremen” de la companyia A tiro hecho, que s'inspira en el cantautor xilè Victor Jara per a explicar a través de les seues cançons i la seua vida el que va anar un període convuls en la història de Xile: Des d'Allende fins al colp mortal assestat pels militars de Pinochet l'11 de setembre de 1973. Una història que, no obstant açò, també és d'amor, joventut i optimisme.
La representació serà el divendres, 13 de febrer, a partir de les 20 hores en la Casa de Cultura i l'entrada, a 5 euros, es podrà adquirir en la mateixa sala a la vesprada.
El cicle “Teatre i mes” seguirà el divendres 27 de febrer amb la representació de la Dóna de Negre (l'entrada de la qual serà gratuïta en comptar amb la subvenció de la Diputació d'Alacant), el 20 de març amb Cafè Sol, un divertit espectacle de dansa i teatre i el 27 de març amb l'obra El Càsting. Aquesta vesprada també es commemorarà el Dia Mundial del Teatre.
El departament de Cultura de Xàbia, dirigit per Empar Bolufer, combina per a aquestes vesprades de divendres el cicle de teatre amb un altre dedicat a la música antiga que va començar divendres passat amb un concert de violoncels.
Est té la seua pròxima cita amb l'actuació d'Ars Orgànica (20 de febrer), un concert comentat de violí i clavicordi i el de Piacere dei traversi (13 de març) un recital de flautes travesseres renaixentistes. Totes les actuacions són divendres a les 20 hores i tenen una entrada de 5 euros.
També dins de la programació cultural d'aquest trimestre, el 6 de març hi haurà un concert de presentació del piano històric *Erard a càrrec de Mario Prisuelos.