Xàbia s'oposa a que el Consell cedisca un solar al costat del port perquè una empresa el explote com a pàrquing de pagament en temporada alta

09 feb 2015 L'alcalde lamenta la constant pressió per a privatitzar tots els espais públics de competència no municipal

L'Ajuntament de Xàbia ha rebut un escrit de la Conselleria d'Infraestructures en el qual informa que una empresa de Madrid ha sol·licitat autorització per a ocupar i explotar l'esplanada del port com a aparcament tarifat. Es tracta del solar enfront del recinte portuari i baix la Caleta del Port, un espai de 1235 metres quadrats que ara s'utilitza com a zona de servei i aparcament gratuït.
L'empresari pretén obtenir concessió durant tres anys per a així cobrar per la utilització de les 50-55 places existents als cotxes que vulguen estacionar en temporada de màxima afluència de visitants: des del 12 de juny de 2015 al 13 de setembre i altres deu dies en Setmana Santa.
El Consistori ha rebutjat de plànol aquesta proposta, que suposaria un minvament de zones públiques per a aparcar en el nucli de Duanes. Segons s'arreplega en la resolució signada per l'alcalde, José Chulvi, i que s'ha remès ja al Consell, tant la Policia Local com altres departaments municipals com a Obres o Serveis adverteixen dels problemes que poden sorgir amb aquesta concessió. Des de l'evident reducció de places lliures per a aparcar i la consegüent saturació de l'estacionament públic i gratuït en el port a problemes de tràfic o seguretat viària.
I és que en les dates previstes per a l'explotació del solar com a pàrquing de pagament són les de major tràfic pel que el control d'accés (encara que no s'especifica, s'intueix que serà amb una barrera) retardarà l'entrada dels vehicles i per tant pot ser origen d'embossos i retencions de tràfic en la zona portuària. També són dates en les quals coincideixen diversos actes festius, culturals i esportius de la zona alguns d'ells comportant la restricció d'entrada o eixida de la zona portuària, la qual cosa generaria un problema als propis usuaris del pàrquing de pagament.
Chulvi ha lamentat els constants intents de privatització que pateix Xàbia en els espais públics que escapen de la competència municipal. De fet, ha recordat que en l'últim any el Canal de la Fontana ha sigut licitat perquè ho explote una empresa privada, la qual cosa ja està originant problemes als fins ara usuaris a pesar que l'empresa encara ni ha realitzat cap inversió; també ha censurat que la Generalitat, sense haver millorat en gens el Port, haja començat a cobrar a les associacions culturals i festives per utilitzar l'escullera, alguna cosa que abans era gratuït. Sense oblidar que, a canvi d'embutxacar-se un mínim lloguer, el Port d'Alacant ha recolzat un projecte de conversió en hotel del far del Cap de Sant Antoni. Per açò, Chulvi rebutja que de nou arribe a l'Ajuntament una proposta, com la d'aquest pàrquing, que per a Xàbia no suposarà cap millora ni estètica ni de servei, sinó que anteposa un escàs rèdit econòmic per al Consell a la qualitat de vida dels xabieros.