La Xarxa de Dones debat sobre feminisme a Xàbia

03 feb 2015

La Xarxa de Dones de la Marina Alta va celebrar el dissabte a Xàbia la II Jornada per la Igualtat, baix el lema “Contra totes les violències, la força de les dones”. Va ser una jornada intensa en la qual investigadores i mestres feministes van compartir les seues preocupacions, van analitzar les diverses formes i els efectes que la violència sexista (física, verbal, visual, emocional o educativa) té en el cos i en els comportaments de les dones.
L'organització assenyala que va ser una trobada per a abordar des de la informació i formació les fronteres a la llibertat de les dones establides mitjançant fets, perills i pors. En la jornada, la doctora Nerea Barjola va abordar els assassinats d’Alcasser des d'una perspectiva feminista, mostrant els detriments que va suposar en la vida quotidiana d'una generació que començava a dominar nous espais democràtics.
També la sociòloga Soledad Murillo va parlar de com les estructures socials establides en estaments públics i privats, en àmbits polítics, laborals, domèstics, violenten la lliure disponibilitat del temps de la dona, assignant-li perpètuament el rang de cuidadora i vetant-li l'accés a espais de poder.
La conclusió va comptar amb una intervenció especial, Paqui Noguera de Taranna Teatre va plantejar un final de jornada ple d'humor feminista. Des de la Xarxa de Dones assenyalen que continuaran incansables en la cerca d'eines i actuacions per a aconseguir exercir plenament els seus drets.