La construcció d'habitatge nou es va duplicar a Xàbia en l'últim any

02 feb 2015 L'àrea municipal d'Urbanisme detecta per primera vegada una tendència a l'alça en el sector

El regidor d'Urbanisme de Xàbia, Pere Sapena, ha fet públiques les comparatives dels últims anys en matèria de construcció. Segons assegura el regidor, l'augment de l'activitat en el sector ha sigut considerable en el 2014, un any en el qual s'han executat el doble el nombre d'habitatges que l'anterior, passant de 30 a 60 cases. Açò suposa la confirmació de la tendència a l'alça que es viu des de 2011, quan solament es van edificar 19 habitatges.
Sapena afig que quasi tots els habitatges sol·licitats comporten la urbanització de la parcel·la amb jardineria, terrasses, barbacoa i piscina i que si construcció no ha suposat la creació de nous vials sinó que “s'estan realitzant en parcel·les existents, algunes totalment urbanitzades i unes altres tindran l'obligació d'acabar les obres d'urbanització que els falten per a adquirir la condició de solar”.
Quant a les xifres totals de sol·licituds d'obra major també s'han incrementat fins a les 185. Aquestes, aclareix l'edil, es refereixen a ampliacions i reformes d'habitatges existents, generalment associades a la seua compravenda.
Una altra dada facilitada pel responsable de l'Urbanisme local és l'estimació del pressupost total en materials d'execució, un muntant que superaria els 23 milions d'euros.
Per a Sapena, l'augment de sol·licituds d'obra provocarà un repunt de la construcció i amb açò un estímul a l'economia local, ja que, considera, “la construcció segueix sent un dels motors econòmics de la nostra població i un sector que també repercuteix en empreses derivades com les de serveis de manteniment”.