Xàbia reforesta dues zones de la plana amb els fons obtinguts amb els calendaris solidaris del Montgó

30 ene 2015 L'Ajuntament planta un centenar d'exemplars seleccionats en punts del camí de la Cova Tallada i el mirador del cap de Sant Antoni

El departament de Medi ambient de l'Ajuntament de Xàbia segueix coordinant els treballs de recuperació forestal de la zona municipal afectada pel greu incendi forestal del passat 11 de setembre. El pla mediambiental, per al qual s'ha contractat a l'empresa especialitzada Serveis Medioambientals de la Marina Alta i compta amb el reforç dels brigades forestals contractats amb el Pla d'Ocupació Social del municipi, compleix ja quatre mesos de treballs encaminats a minimitzar l'impacte paisatgístic provocat pel foc, evitar riscos i posar les bases de recuperació d'un bosc sostenible per al futur.
Dins d'aquest projecte es va marcar de forma experimental la reforestació puntual de dos espais concrets: el mirador al costat del Cap de Sant Antoni i un tàlveg en el Camí de la Cova Tallada, un lloc on també s'han refet els antics murs dels abancalaments. Segons expliquen des de la regidoria que dirigeix Doris Courcelles, s'han plantat un centenar d'exemplars específicament seleccionats per a aconseguir un bosc net i amb menor risc d'incendis: carrasques, ginebres negrales i marins, labiérnagos, arboços, garrofers i ullastres (olivera silvestre), espècies considerades les més nobles del mantell mediterrani. Aquests plantons s'han finançat amb els fons obtinguts amb la venda del calendari solidari del Montgó, una iniciativa del departament de Turisme que ha aconseguit una gran acceptació entre els veïns.
De fet, el primer tiratge d'1.000 exemplars es va esgotar en amb prou faenes dues setmanes i es va decidir encarregar una segona remesa de la qual queden unes poques unitats.
El Pla de Recuperació forestal que està duent a terme Xàbia, que encara seguirà en marxa unes setmanes més, s'ha vist complementat pels treballs encarregats per la Conselleria de Medi ambient, que acaben avui.
Des de l'àrea municipal de Medi ambient indiquen que, malgrat la poca pluja arreplegada, la recuperació paisatgística de la zona està resultat satisfactòria i ràpida en el temps, gràcies a la tala i retirada de pins cremats i als ullastres, coscolls i llentiscles que estan rebrotant.