Xàbia obri la inscripció de la VII Cursa No Competitiva de la Dona

28 ene 2015 La carrera solidària per a dones serà l'1 de març i destinarà els diners de les inscripcions a la lluita contra el càncer

Les xiques del Club d'Atletisme Llebeig i la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia han presentat aquest matí la setena edició de la Cursa No Competitiva de la Dona, una activitat que se celebra amb èxit des dels seus inicis i que combina l'esport i la salut amb la solidaritat, ja que destina íntegrament els diners de les inscripcions a la lluita contra el càncer.
La portaveu de les organitzadores, Pepa Buigues, ha explicat que la carrera serà el diumenge 1 de març i, com és habitual, està oberta solament a les dones, de totes les edats i condició física. Perquè els cinc quilòmetres de recorregut entre el poble i el port es poden fer corrent, caminant o fins i tot portant carrets amb bebès.
Les inscripcions ja estan obertes i es poden realitzar tant a través de la web www.somesport.com com presencialment en la Casa de Cultura (els dilluns i dimecres d'11 a 13 hores i portant el DNI). El preu són 5 euros i totes les participants rebran un dorsal i una samarreta commemorativa de l'acte. Com aclareixen des de l'organització, en la inscripció es demanarà la talla i per a reservar la samarreta la data límit és el 15 de febrer. No obstant açò, via web podran seguir registrant-se participants fins al 25 de febrer, encara que en aquest cas no es garanteix la roba. En tot cas, si s'arriba a les 1.500 participants es tancaran les admissions.
Els dorsals i samarretes es repartiran el dissabte 28 i el mateix dia de la carrera fins a mitja hora abans de l'eixida, que serà a les 10’30 hores des del camp de futbol del Graüll. Allí hi haurà animació, en la qual col·laboren Somesport, la Colla Xirimitab’s i la banda del Centre Artístic Musical de Xàbia, així com una sessió d'escalfament i estiraments. En finalitzar la carrera es realitzarà una gran rifa associada al nombre de dorsal en la qual han col·laborat nombrosos comerços i establiments hostalers del municipi, als quals el club Llebeig agraeix l'ajuda.
La regidora d'Igualtat, Empar Bolufer, ha destacat l'èxit que té aquesta carrera solidària cada any i ha animat a totes les dones de Xàbia a participar. Bolufer ha aprofitat per a recordar que aquest dissabte el seu departament col·labora amb una jornada divulgativa que organitza la Xarxa de Dons de la Marina Alta en la Casa de Cultura i que té per títol “Contra totes les violències, la força de les dones”.
Aquesta trobada començarà a les 9’30 hores i inclourà dues interessants xarrades a càrrec de Nerea Barjola (doctora en feminismes i de gènere per la Universitat del País Basc) i Soledad Murillo (sociòloga i impulsora de les lleis d'Igualtat i Violència de Gènere). L'assistència és gratuïta i està oberta a totes les interessades i interessats.