La Biblioteca de Xàbia presenta Bartolomé, una novel•la ambientada en la Marina dels últims anys de l'època senyorial

27 ene 2015

La Biblioteca Pública de Xàbia acull la setmana vinent la presentació del llibre Bartolomé, una novel·la de l'arquitecte, investigador i Catedràtic Miguel del Rey Aynat.
La cita literària és el divendres, 6 de febrer, a les 19 hores en la biblioteca del carrer Major i tindrà com a amfitrions a l'alcalde, José Chulvi, i la regidor de Cultura, Empar Bolufer. També participarà en la presentació l'escriptor local Juan Bautista Codina Bas.
Bartolomé és una crònica d'una societat davant la crisi del règim senyorial a la fi del segle XVIII i inicis del XIX. Abasta cinc generacions d'una família situada en la Marina Baixa i ens transporta a llocs com les serres d'Aitana, Bèrnia o el Montgó, amb els seus pobles i hostalatges.
És una història que retrata perfectament la societat de l'època, ja que malgrat ser una història de ficció està recolzada en documents, escriptures, protocols notarials i cartes on es descriu l'esdevenir d'una família de la baixa noblesa del sud valencià durant els moments de canvi de l'antic règim.