L'Ajuntament de Xàbia aprova per unanimitat les al•legacions per a frenar la conversió en hotel del far del Cap de Sant Antoni

23 ene 2015 El Consistori ordena paralitzar les obres en l'edifici semàfor i remitent l'expedient a la Conselleria perquè també presenten al•legacions

L'Ajuntament de Xàbia va abordar ahir en ple el projecte de conversió del far del Cap de Sant Antoni en recinte hoteler. La Corporació va acordar per unanimitat presentar al·legacions per a frenar aquest projecte privatitzador, una oposició basada fonamentalment en informes urbanístics. Així mateix, es proposa al Ministeri de Foment la cessió o concessió de l'edifici i parcel·la del far per a la ubicació d'un Centre d'Interpretació de la Reserva del Fons Marins del Cap de Sant Antoni.
En el ple, l'alcalde, José Chulvi, va explicar que s'ha donat trasllat de tot l'expedient a la Conselleria de Territori, responsable del Parc Natural del Montgó on se situa el far, perquè així siga coneixedora del projecte i puga sumar-se a les al·legacions.
Chulvi també va adonar d'una resolució d'alcaldia per la qual s'ordena la immediata suspensió de les obres sense llicència que s'estan executant en l'edifici confrontant al far, conegut com el semàfor i propietat de l'empresa Correu-vos i Telègraf. En aquesta ordre es requereix al promotor al fet que, en el termini improrrogable de dos mesos, procedisca a sol·licitar l'oportuna llicència municipal d'obres de forma ajustada a la legislació i ordenances vigents. En cas contrari, l'Ajuntament acordarà la demolició de les obres a costa i càrrec de l'interessat i procedirà a impedir definitivament els usos als quals donés lloc.
En aquesta resolució també s'exhorta al responsable perquè permeta l'accés a l'edifici als Serveis Tècnics Municipals perquè puguen valorar les obres realment executades en l'edifici.
Entre els assumptes tractats en ple, destacar l'aprovació per unanimitat d'un conveni amb la UNED de Dénia per a poder adaptar-ho a la nova llei de règim local i el reconeixement del pagament pels serveis extraordinaris de recollida de residus i neteja d'espais públics, per la gestió de residus verds, per la neteja de centres docents, per la seguretat en els pàrquings o per la instal·lació d'un equip d'aire condicionat en el col·legi públic Trenc d’Alba.