Ports de l'Estat garanteix a Xàbia que la seua postura serà rellevant a l'hora d'avaluar la cessió del far Antoni per a ús hoteler

15 ene 2015 L'alcalde avança al responsable ministerial el rebuig de l'Ajuntament a la privatització d'aquest edifici

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, es va entrevistar ahir dimecres amb el president de Ports d'Espanya, José Llorca, per a transmetre-li la postura de l'Ajuntament davant la proposta de privatitzar el far del Cap de Sant Antoni i reconvertir-ho en un edifici amb ús hoteler.
Chulvi ha assenyalat que el responsable de l'organisme públic dependent del Ministeri de Foment li va garantir que la postura del Consistori serà “rellevant” a l'hora d'avaluar la cessió del far, alguna cosa que dóna esperances al regidor de poder frenar la privatització. I és que, com ja s'ha informat aquesta setmana, l'opinió de tots els partits amb representació municipal és unànime front d'aquest projecte que, a més, xoca amb diverses normatives urbanístiques i planteja problemes mediambientals i de seguretat.
En aquest sentit, l'alcalde va avançar al president de Ports de l'Estat les principals línies que sustenten les al·legacions municipals a la cessió així com el compromís d'iniciar un avantprojecte per a convertir la casa far en un Centre d'Interpretació de la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni, instal·lacions que obririen a l'ús públic aquesta talaia sobre el mar i servirien per a divulgar la seua important riquesa mediambiental.
Segons ha considerat Chulvi és “important” que el responsable de Ports “conega de primera mà el sentiment de la Corporació” i encara que el rebuig municipal a aquest hotel ja es va explicar per carta, “parlar-ho en persona sempre dóna més força i permet aprofundir en els arguments”, ha afegit el primer edil.
En aquest sentit, l'alcalde ha volgut agrair a José Llorca el tracte brindat i la rapidesa amb la qual ha atès a l'Ajuntament de Xàbia.