Les festes de Sant Sebastià animen l'hivern en el Centre Històric de Xàbia

15 ene 2015 Els bous al carrer i les activitats per a xiquets protagonitzen el cap de setmana vinent

Un any més, l'Associació Cultural Taurina de Xàbia s'encarrega de fer gran la festa a Sant Sebastià. Els festejos en honor al patró de Xàbia tornen per quart any amb el reforç dels bous al carrer en el Centre Històric, una activitat que “ambienta molt l'hivern, atrau a gent de fora i deixa un bon impacte en l'hostaleria de la zona” ha assenyalat el regidor de Festes, Juan Ortolá.
L'edil ha insistit que és la ACT qui corre amb les despeses d'aquests festejos, una iniciativa que ha agraït el regidor i també el president de la Comisió de Sant Sebastià, Vicente Salvador.
El representant dels festers ha detallat les activitats que organitzen enguany, que comencen el diumenge amb el trofeu Sant Sebastià Patró de Xàbia, inclòs en l'etapa ciclista de la Volta a la Marina. Ja el dimarts 20, dia del sant, hi haurà volteig de campanes i despertà, cercavila a mitjan matí pels carrers del Centre Històric i ja a la vesprada, visita a les fornícules de Sant Sebastià i missa solemne. El programa de la comissió ho completa un contacontes per a xiquets en la Casa de Cultura el dissabte 24 a les 11 hores.
Per part de l'Associació Cultural Taurina, el seu president Guillermo Bolufer ha explicat que hi haurà vaquetes en la plaça de l'Ajuntament i plaça de Baix des del divendres a la vesprada al diumenge a la vesprada (en horari de 12’30, 17’30 i 22’30 hores) i a més un bou embolat la nit del dissabte. Tant dissabte com a diumenge, també s'ofereixen carretons (jocs taurins per a xiquets) en la plaça de Baix a les 12 hores.
Bolufer ha agraït la col·laboració econòmica dels patrocinadors en aqueixa festa i ha fet una crida a tots els que vulguen tirar una mà a nivell individual amb la festa taurina, per als quals existeix un carnet de col·laborador amb una quota anual de 25 euros. En aquest sentit ha indicat que l’ACT, que compta amb 34 socis, es reuneix cada divendres a les 20 hores en el seu local del carrer Major, un lloc on poden trobar-los i saber més de les seues activitats.
L'ara president dels taurins ha volgut tenir un reconeixement públic amb el seu predecessor, José Juan Ribes, qui després de cinc anys de dedicació i treball, ha deixat la presidència que va assumir des de la fundació de l'associació.