El calendari festiu de Xàbia arranca amb Sant Antoni

09 ene 2015 El cap de setmana vinent es concentren els actes organitzats per la Penya La Burrera i el Tiraset

El calendari festiu de Xàbia comença aquest mes de gener amb les celebracions dedicades a Sant Antoni Abad, patró dels animals, i que té un ampli programa de festejos organitzats per la penya La Burrera i el Centre d'Activitats Eqüestres “El Tiraset”.
Demà divendres obri el programa una cercavila de la penya La Burrera pel Centre Històric i Duanes acompanyats per música de dolçaina i tabalet, que els servirà per a anunciar la festa i l'obertura de la Fira i Porrat que s'instal·la en l'Avinguda Palmela amb atraccions per als xiquets. Aquesta fira estarà fins a l'un de febrer i tindrà dies especials amb xocolata i descomptes.
No obstant açò, el gruix dels actes festius es concentraran el cap de setmana vinent, amb la cremà del pi monumental i les dues benediccions d'animals programades en el poble i el port.
Les activitats a càrrec del Tiraset comencen el matí del dissabte amb el trasllat del pi al carrer Sant Antoni, on els festers s'encarregaran de la plantà i de la seua cremà, prevista a les 20 hores, i en la qual hi haurà música, mistela i fruits secs per als assistents.
Aqueix mateix dia, festivitat de Sant Antoni, la penya La Burrera portarà la festa fins a Duanes, on hi haurà cercavila, missa solemne a les 12 hores i la benedicció de mascotes en el passeig marítim.
El diumenge, a partir de les 11 hores el Tirasset se celebrarà la desfilada de cavalleries que acompanyaran pel casc urbà a la imatge del patró dels animals des de la seua fornícula fins a la plaça Constitució, on sobre les 13 hores s'oferirà una benedicció a totes les mascotes i es repartirà el tradicional panet i l'estampa del patró.