Xàbia amplia fins al 16 de gener el termini per a beneficiar-se del pla personalitzat de pagaments

05 ene 2015 Aquesta eina pionera permet al contribuent flexibilitzar les seues obligacions fiscals amb l'Ajuntament

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha signat aquest matí una resolució que amplia fins al 16 de gener el termini per a acollir-se al pla personalitzat de pagaments, una fórmula pionera engegada pel servei de recaptació que permet al contribuent organitzar-se al llarg de l'any el seu propi calendari fiscal.Com a màxim avantatge, aquesta eina bonifica a els qui paguen a l'inici de l'any (amb un descompte màxim del 4% si es paga abans del 16 de gener) al mateix temps que no penalitza a qui espera a la fi d'exercici.
El pla personalitzat de pagaments es va encetar en 2013 i cada any s'ha fet un esforç per a informar als ciutadans dels seus avantatges i possibilitats. Entre aquests mecanismes, l'any passat es va idear un simulador de pagaments (en la web municipal https://tramites.ajxabia.com/planes-pago/simulador/) amb el qual cadascun pot provar com queden les seues quotes si paga de forma trimestral, mensual o única.
Per al 2015, s'ha millorat el simulador virtual perquè siga més útil en la presa de decisions i amb l'objectiu d'augmentar la difusió d'aquest sistema s'han enviat entre 18.000 i 19.000 cartes informatives i d'invitació als contribuents explicant-los el pla de manera individualitzada, amb exemples de la seua rendibilitat financera i fiscal.
Segons ha reconegut l'alcalde, aquestes cartes han patit cert retard per haver coincidit en el temps amb altres emeses des de recaptació per a assessorar i ajudar als contribuents que tenen deutes pendents amb el Consistori amb la finalitat d'oferir-los una fórmula viable que evite un embargament.
La majoria van eixir de l'Ajuntament durant la segona quinzena de desembre i segons s'ha pogut constatar, algunes no han arribat a les cases amb suficient marge perquè els interessats en el pla personalitzat de pagaments puguen subscriure's en l'àrea econòmica ni ordenar el pagament domiciliat de les quotes, alguna cosa pel que l'Ajuntament vol demanar disculpes als ciutadans.
Per a donar les mateixes oportunitats a tots, s'ha ampliat el termini de subscripció fins al 16 de gener, amb els mateixos avantatges i bonificacions que ofereix el Consistori a qui empre aquest sistema que també permet a les arques municipals obtenir liquiditat de forma més uniforme, ja que fins ara el 70% dels ingressos es recaptaven en el segon semestre.