Xàbia estrena Mercatxef Junior, una activitat perquè els xiquets aprenguen a cuinar sa i a distingir el producte fresc

30 dic 2014 La iniciativa de la regidoria de Foment Econòmic comença el dissabte 17 de gener en el Mercat Municipal i ja està oberta la inscripció

El Mercat Municipal de Xàbia estrena l'any amb una nova activitat que barreja gastronomia, educació i foment del producte local. Es tracta d'un taller de cuina per a xiquets, batejat com Mercatxef Junior, i que cada cap de setmana donarà vida a les instal·lacions municipals.
Segons ha explicat el regidor de Foment Econòmic i Agricultura, Juan Luis Cardona, aquesta iniciativa està pensada per a xiquets i xiquetes de 7 a 14 anys amb ganes de divertir-se i aprendre. Es desenvoluparà els dissabtes pel matí en la zona central del Mercat i té com a objectiu que els més joves es familiaritzen amb el món de la cuina i del producte local, fresc i de qualitat, com el qual es ven en el mercat.
Cardona ha assenyalat que per a participar cal inscriure's en les oficines de l'Agència de Desenvolupament Local i Creama (Avinguda Trenc d’Alba número 2) o cridant al telèfon 965794266. Les classes estaran reduïdes a un màxim de 20 xiquets perquè siguen pràctiques i puguen aprendre, per la qual cosa es necessita saber com més prompte millor si hi ha més interessats per a organitzar els grups.
L'activitat tindrà un preu al voltant de 12 o 15 euros, la qual cosa coste els productes per als menús (que després podran degustar tant els petits cuiners com les seues famílies) mentre que les classes i els electrodomèstics de cuina els posaran els hostalers encarregats del taller. El que començarà com a professor d'aquest Mercatxef Junior serà Tomas Franco, propietari de reconeguts restaurants a Xàbia i comarca, i també s'espera la col·laboració de l'Associació de Restauradores de Xàbia (ARX) i agrupacions comercials com Xàbia Històrica.
Franco ha detallat que la classe començarà amb un recorregut per les parades del mercat per a veure el gènere, descobrir els productes de temporada i triar els que protagonitzaran les receptes tant dels entrants com dels principals i les postres. En tots els casos es treballarà en menús senzills, perquè els xiquets aprenguen a menjar sa i de qualitat. També a valorar el treball que té darrere cada plat i els diners que es necessita per a cuinar-ho, la qual cosa després es notarà a casa quan els planten algun menjar que no els agrada i abans menyspreaven.
En principi les classes seran no competitives i més endavant entre els alumnes més destacats es plantejarà un concurs.
Des de l'associació de venedors del Mercat, Rosi Caballero ha mostrat el total suport a aquesta iniciativa.