Xàbia ofereix als seus contribuents amb deutes una planificació viable dels pagaments per a evitar-los embargaments

15 dic 2014 Hisenda informarà de forma personalitzada a tots els interessats

El regidor d'Hisenda de Xàbia, Oscar Antón, ha informat avui sobre una iniciativa que s'està posant en marxa des del departament de Tresoreria amb intenció d'assessorar i ajudar als contribuents que tenen deutes pendents amb el Consistori
Antón ha assenyalat que últimament havien rebut diverses consultes de persones als quals, en superar-se tots els terminis administratius sense fer front al pagament de taxes o impostos, se'ls havia realitzat una anotació preventiva i embargat la nòmina.
Per a evitar que s'haja d'arribar a aqueix extrem, des d'Hisenda s'estan enviant cartes personalitzades a tots els que tenen algun càrrec pendent superior als 400 euros convidant als contribuents a passar-se per l'Ajuntament i estudiar una fórmula viable per a ells de fer-li front. Aquest “pla de viabilitat personalitzat”, ha detallat el regidor, ajudarà a l'interessat a calcular-se el pagament a poc a poc en quotes mínimes sobre la base dels seus ingressos, evitant així que s'enquiste i es convertisca en un problema major. “Hi ha moltes situacions que són salvables però que les persones per falta d'assessorament no saben afrontar” ha apuntat l'edil.
També dins de les facilitats que s'estan implantant des d'Hisenda perquè els veïns puguen afrontar les seues obligacions fiscals amb l'Ajuntament, el regidor ha recordat que des de l'any passat els contribuents poden acollir-se al pla personalitzat de pagaments, una eina que permet distribuir-se al llarg de l'any totes les obligacions fiscals.
Enguany es va un pas més i s'estan enviant a tots els domicilis una invitació a subscriure's a aquest pla, que bonifica al contribuent que decidisca avançar el pagament i no penalitza a qui pague a final d'any.
En el document es detalla els avantatges d'aquest pla que pot reportar una rendibilitat financera al particular de fins al 6’86% si paga tot el 5 de gener. També s'exemplifiquen altres opcions possibles, com la distribució en quotes mensuals, trimestrals o pagaments adequats als mesos en els quals cadascun concentra els seus ingressos.
En aquesta carta, assenyala Oscar Antón, el Consistori també explica que ha engegat aquest sistema per a obtenir liquiditat de forma més uniforme, ja que fins ara el 70% dels ingressos es recapten en el segon semestre i per a fer front als pagaments ordinaris cal demanar un crèdit.