La millora del parc de Pinosol de Xàbia inclourà un castell de jocs infantils de més de 200 metres i nou mobiliari públic

12 dic 2014 La Diputació finançarà també una rotonda entre les avingudes del Pla i Arenal

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha avançat avui alguns detalls dels dos projectes que finançarà la Diputació d'Alacant en el municipi. Un d'ells és la millora del parc de Pinosol, una zona recreativa molt utilitzada per grups de familiars i amics per a celebracions a l'aire lliure. En els pròxims dies començaran a retirar-se tots els elements desbaratats i es prepararà la solera de seguretat per al nou nucli central de jocs del lloc, una gran estructura de més de 200 metres amb tobogans i altres diversions en forma de castell dissenyat sobre la base de les peticions del Consell dels Xiquets. El projecte també suposarà la renovació del mobiliari de la zona recreativa (taules i bancs) el que deixarà a Pinosol “en un estat perfecte per a l'ús i gaudi de tots” ha manifestat l'alcalde, que ha mostrat la seua satisfacció per poder complir amb una petició dels representants dels xiquets de Xàbia. Chulvi ha afegit que aquesta obra, finançada íntegrament per la Diputació i adjudicada a l'empresa Licuas, estarà acabada per a li primavera. A més, ha afegit la regidor de Medi ambient i Serveis, Doris Courcelles, el parc també té uns nous adjudicataris del quiosc que ofereix servei de bar i que actualment ofereix un aspecte molt més bonic i integrat amb l'espai.
L'altra obra de la qual es beneficiarà Xàbia gràcies a la inversió del romanent de tresoreria que la Diputació ha distribuït proporcionalment entre tots els municipis de la província serà la construcció d'una rotonda entre l'Avinguda del Pla i Avinguda Arenal. Una infraestructura viària que, tal com ha incidit l'alcalde, posa fi a la provisionalitat del sistema actual, que regula el tràfic des de 2011 i que junt amb les altres dues construïdes en aquesta zona els últims anys, donarà fluïdesa al tràfic i millorarà la seguretat en el qual és l'accés principal a les urbanitzacions del sud del municipi.
L'obra, amb un termini d'execució de 4 mesos serà executada per l'empresa Binària. Entre els dos projectes (que compleixen amb l'exigència de ser financerament sostenibles i no generar noves despeses de manteniment per al Consistori) la inversió de la Diputació és de 360.000 euros.