Amics del Museu s'endinsa en l'etnografia de Xàbia

11 dic 2014 Organitzen una visita guiada per la zona del Soler Blasco relacionada amb els oficis artesanals i l'arquitectura popular

El pròxim 17 de desembre, l'associació Amics del Museu de Xàbia (Amux) té una cita amb la etnografia local gracies a la seua sèrie “els dimecres dels curiosos”. El col·lectiu ha organitzat una visita guiada als fons etnogràfics del museu Soler Blasco que comptarà amb les explicacions del seu director i arqueòleg municipal, Ximo Bolufer, qui parlarà dels utensilis en exhibició, el seu ús, el seu entorn soci-econòmic i de la seua història. Com a exemple dels temes a tractar està com es va extraure la "pedra tosca" en el Muntanyar, com es van construir les ruiraus i el seu ús en la preparació de la pansa, i com van construir les "cases de camp" o casetes, pous, sénies, molins, forns de calç i les magnífiques cases per a la burgesia. En aquest repàs als oficis artesanals i l'arquitectura local, Bolufer es detindrà en treballs com el de tosquero, calafats, fusters, ferrers, obrers o agricultors.
Segons expliquen des d’AMUX, aquesta activitat serà en castellà amb traducció a l'anglès o alemany. Després, l'associació convidarà a dolços nadalencs i a escoltar nadales. L'associació AMUX reuneix gent de totes les nacionalitats amb un interès actiu en la història i l'arqueologia de Xàbia i la Marina Alta. Entre les seues funcions està el suport a les activitats del Museu, així com l'organització de xarrades i excursions per als socis. Per a més informació, pot consultar http://amuxabia.weebly.com o passar-se pel Museu.