Xàbia comptarà amb cinc nous peons per a donar continuïtat a la neteja forestal fins a la primavera

09 dic 2014 Els biòlegs que coordinen els treballs explicaran el pla de recuperació del Montgó iniciat pel municipi

L'Ajuntament de Xàbia s'ha adherit a un pla d'ocupació conjunta de les administracions públiques que compta amb una subvenció de 18.000 euros i que permetrà la contractació de cinc peons forestals o agrícoles durant tres mesos. Aquests treballadors estan sent preseleccionats pel Servef i convocats en els pròxims dies a una entrevista definitiva en l'Ajuntament.
Segons ha explicat l'alcalde, José Chulvi, els peons començaran a treballar abans que acabe l'any i durant tres mesos s'encarregaran de donar continuïtat al treball de neteja forestal que han exercit en els últims sis mesos les brigades socials, entre ells, els de recuperació forestal que des d'octubre s'està desenvolupant en la Plana.
Precisament la setmana vinent s'ha programat una xarrada informativa a càrrec dels responsables del projecte municipal per a dirigir una recuperació òptima de la zona afectada per l'incendi de setembre i l'aposta de futur per a aquest lloc. Serà el dijous, 18 de desembre, a partir de les 19 hores en la sala de conferències del Museu Soler Blasco de Xàbia. Explicaran el pla forestal l'enginyer forestal de l'Ajuntament, Ignasi Astor i el biòleg que també treballa en el projecte, Jaume Soler.