Xàbia canviarà les canonades al Freginal aprofitant la instal•lació del gas ciutat i després asfaltarà i reordenarà el tràfic del barri

05 dic 2014 Les obres de reurbanització en l'Avinguda Augusta ja estan en marxa

El regidor d'Obres de Xàbia, Paco Torres, ha anunciat que dimecres que ve començarà la instal·lació de les canalitzacions de gas ciutat en el barri del Freginal. Aprofitant que la constructora que s'encarrega d'aquesta obra obrirà rases en la zona, l'empresa d'aigües públiques, Amjasa, coordinarà els treballs per a renovar les antigues conduccions d'aigua potable.
Aquesta coordinació, ha assenyalat l'alcalde i regidor d'Aigües, José Chulvi, comportarà un considerable estalvi ja que l'empresa adjudicatària de les obres del gas s'encarregarà d'execució de l'obra civil, tant d'obertura com tapat de rases, mentre que Amajsa se centrarà en la xarxa de subministrament i muntatge de la nova xarxa d'aigua potable que substitueix a una antiga, de fibrociment i que causava problemes, i a sanejar les escomeses a les cases.
Des de l'hídrica aclareixen que les rases es realitzaran per fora de les voreres, per la qual cosa les velles instal·lacions continuaran en servei.
L'obra començarà per la part propera al camp de futbol, és a dir, pels carrers Azorín i Molí de la Safranera i seguirà una planificació pensada per a no haver de tancar cap carrer al tràfic (encara que no es podrà aparcar en els carrers en les quals s'estiga treballant) i cada divendres, deixar les rases tapades per a evitar problemes. Es pararà durant el nadal per a no molestar als residents en els dies festius i es reprendran els treballs la setmana després de Reyes.
El responsable d'Obres ha avançat que una vegada acabada la instal·lació del gas, l'Ajuntament reasfaltarà el barri i renovarà la senyalització viària per a modificar el tràfic en el Freginal, tal com han sol·licitat des de l'associació de veïns. “Després d'aquestes obres, el Freginal serà un dels barri amb les infraestructures de serveis més modernes i també haurà millorat en estètica i en seguretat” ha manifestat l'alcalde.
També en matèria d'obres, aquest matí Chulvi i Torres han estat en l'Avinguda Augusta per a supervisar les obres de reurbanització que s'estan executant des de fa uns dies. De moment s'està arrancant l'asfaltat del centre de la via del catalogat com a tram 1 (entre la confluència amb el carrer Venècia i l'IES número 1), que veurà renovades les voreres i l'enllumenat públic, així com una nova ordenació dels vials i la zona verda.
L'obra està a càrrec de l'empresa Construccions Francés i té un pressupost de 397.161 euros.