Turisme de Xàbia edita un calendari dedicat al Montgó i destinarà els diners de la seua venda a la recuperació forestal

04 dic 2014 Els almanacs ja estan a la venda per 2 euros en les oficines de turisme

El departament de Turisme de Xàbia ha editat un calendari de taula del 2015 amb el parc natural del Montgó com a protagonista absolut. L'almanac, que té un preu de 2 euros, es pot aconseguir ja en les tres oficines de turisme i tots els diners que es recapten per la seua venda es destinaran als treballs de recuperació forestal de la plana. Així ho ha explicat el regidor Antonio Miragall, qui ha agraït la col·laboració desinteressada dels autors de les fotos, textos i divulgació científica sobre la flora i fauna de la muntanya que s'intercalen en el calendari.
Miragall ha indicat que el seu departament va deixar fa dos anys d'editar els calendaris de taula per a retallar despeses. No obstant açò, és un producte molt demandat tant per turistes com pels veïns, per la qual cosa enguany es va pensar en recuperar-lo, açò sí, posant-li un preu assequible que li donara valor i evitara peticions massives.

En aquest projecte treballava el seu departament quan es va registrar l'incendi de l'11 de setembre en el Montgó, un dels espais més singulars i volguts pels xabieros. El regidor ha explicat que Turisme va decidir canviar el concepte i convertir el seu calendari en una cosa que ajude a recuperar aquest potent recurs turístic, pose en valor el territori i el patrimoni natural i a més servisca perquè tots puguen contribuir a “tornar a vestir-lo de verd” .

És per açò que Turisme invertirà tots els diners que obtinga per la venda d'aquests calendaris en la compra d'espècies autòctones per a recuperar forestalment una zona de la Plana, que és l'ajuda concreta que ha suggerit l'àrea de Serveis i Medi ambient.
El calendari inclou fotos principals i unes altres de detall dels racons més singulars del parc natural, com el Cap de Sant Antoni o la Cova Tallada, la seua flora i fauna, endemismes o fins i tot patrimoni com els molins o pintures rupestres.
El regidor ha animat a tots a comprar aquest detall, ideal per a regalar aquest nadal, i amb el qual es col·labora en la recuperació forestal del Montgó. L'edició està limitada a 1.000 exemplars i a més d'en les oficines de turisme es podrà trobar en alguns comerços col·laboradors.