Xàbia tira mà dels contes per a transmetre als xiquets que la riquesa cultural és positiva

03 dic 2014 Les sessions són el 10 i el 16 de desembre en les dues biblioteques

El departament d'Interculturalitat de Xàbia oferirà aquest mes dues sessions del contacontes Un cuento de cuento, una història que arreplega llegendes i contes de diferents països. Les representacions, a càrrec d'un actor i amb una durada aproximada de 50 minuts, estan programades per al dimecres 10 en la Biblioteca de Duanes i el dimarts 16 de desembre en la Biblioteca Municipal, ambdues a les 17 hores. L'activitat, subvencionada per la Diputació d'Alacant, està especialment indicada per a xiquets i xiquets de 6 a 12 anys.
Aquesta iniciativa empra el conte com a eina educadora i que permet traslladar als xiquets principis i valors essencials per a la convivència i el respecte a la diferència.
Un cuento de cuento relata la reunió d'un grup de veïns de diferents nacionalitats que cada mes queden per a compartir i conèixer els seus costums, els seus plats típics, la seua religió i la seua forma de vida. Per a açò, el dia més esperat és aquell en el qual comparteixen els seus contes, aquelles llegendes que passen de boca en boca, de pares a fills i que no apareixen en els llibres. Així coneixerem el conte de “Djuha, el sabio y el asno” de Argelia, “El sol y el erizo” de Bulgaria, “La ingeniosa Aisha” de Marruecos o “El cóndor” de Argentina”.

Amb aquesta activitat, es pretén que la riquesa cultural que ha anat creixent en la nostra comunitat durant els últims anys siga sempre enfocada des d'un punt de vista positiu, considerant-la un benefici per a la nostra societat i el nostre benestar.