La Policia de Xàbia inicia la campanya de vigilància per a evitar l'extracció massiva de bogamarins

28 nov 2014 La Junta Local de Seguretat revela una nova baixada de l'índex delinqüencial, cinc punts per sota de la mitjana provincial

La Policia Local de Xàbia posa en marxa a partir del dilluns la campanya especial de vigilància per la temporada d'extracció de bogamarins, una espècie que està vedada per a garantir una explotació equilibrada que evite la seua desaparició.
El període en què està autoritzada la seua recol·lecció és de l'1 de desembre al 28 de febrer i només pot fer-se amb arts tradicionals i acatant un màxim per persona de 4 dotzenes. Segons ha insistit l'inspector cap de la Policia, José Antonio Monfort, està terminantment prohibida l'extracció bussejant i a nivell massiu. És per açò, que durant els pròxims mesos, els agents intensificaran la vigilància tant des de terra com amb una embarcació per a evitar la presència de furtius.
El control d'aquest tipus de normatives i la coordinació entre tots els cossos de seguretat amb competències a Xàbia és un dels assumptes que es tracten periòdicament en la Junta Local de Seguretat, una reunió semestral que s’ha celebrat hui i en la qual el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá i l'alcalde, José Chulvi, són informats pels comandaments de la Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica de les estadístiques de criminalitat.
Després de la reunió, el responsable de la seguretat local ha informat que les dades de gener a setembre de 2014 segueixen en la tendència positiva dels últims anys, ja que la taxa global de delinqüència ha baixat un 2% respecte al mateix període de 2013. Així, l'índex delinqüencial es queda en un 33’81 per mil habitants, uns cinc punts per sota de la mitjana provincial, que està en 38’69 per mil habitants i també sensiblement inferior a l'autonòmica, que és de 37’11 delictes per cada mil habitants. En concret, enguany Xàbia ha registrat un total d'1.121 denúncies per delictes i mancades, sent els delictes més freqüents contra la propietat (robatoris en cases sense presència d'habitants).
Ortolá ha mostrat la seua satisfacció per aquestes bones xifres i ha posat en relleu que des de l'engegada del Pla Local de Seguretat en 2011 s'ha aconseguit reduir en 5’07 punts l'índex delinqüencial. Tant Ortolá com l'alcalde han felicitat a tots els agents que presten servei a Xàbia pel treball continu per millorar la seguretat, alguna cosa essencial per als ciutadans, i per la coordinació que permet donar un millor servei.