Xàbia commemora el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere amb la lectura d'un manifest

24 nov 2014 L'exposició “Dones baix sospita” homenatja a les feministes reprimides pel franquisme

El departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia ha proposat enguany una intensa agenda d'actes relacionats amb el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, que es commemora demà dimarts. A les 13 hores, en la porta de l'Ajuntament s'ha convocat una concentració per a llegir un manifest de repulsa a tota classe de violència contra les dones i a la vesprada, a les 20 hores hi ha prevista una projecció de curtmetratges en la Casa de la Cultura. Seran treballs amb temàtica relacionada amb la violència masclista, com Cuando todo pase;  primer domingo de mayo; desayuno con diadema; mamás y papás o duelo en torno a una piruleta.

Les activitats continuen aquesta setmana amb la petició d'adhesions a la campanya de Matria “Vacuna’t contra la violència” que es realitzarà el dijous 27 al matí en dues taules instal·lades per la zona del mercat ambulant i finalment, amb el concert de “Original i femení” que tindrà lloc el divendres 28 a les 20 hores en la Casa de Cultura.
La setmana passada la dona ja va ser protagonista de l'agenda cultural amb actes com la presentació de el “lipdub” preparant des de l'àrea d'Igualtat que ha comptat amb la participació de molts col·lectius i que amb la cançó “Es van acabar les llàgrimes” del cantant Huecco es presenta com una mostra del rebuig social de Xàbia contra tot tipus de violència masclista. També va haver-hi una conferència a càrrec de la fiscal del jutjat de violència de Dénia, Sara Gayà, qui va posar en relleu el preocupant augment de casos entre el sector més jove de la població.
Una altra activitat relacionada amb aquesta data reivindicativa és l'exposició “Dones sota sospita” que està instal·lada en el Museu Soler Blasco fins al 6 de gener. Organitzada per la UNED aborda la memòria sexualitat de les dones entre 1930 i 1980 i la repressió que es va viure durant la dictadura franquista de tot corrent feminista i de llibertat sexual.