Els restauradors de Xàbia ofereixen el dissabte 29 de novembre la seua jornada de cuina marinera en la llotja de peix

24 nov 2014 Xàbia al Plat Mariner continuarà amb menús especials en diversos restaurants fins al 8 de desembre

L'Associació de Restauradores de Xàbia (ARX) ha presentat avui la tercera edició de Xàbia al Plat Mariner, un esdeveniment gastronòmic en el qual van de la mà de la Confraria de Pesca i que converteix als productes del mar (peix fresc, marisc o saladures) en degustacions de tapes, arrossos o guisats.
La cita culinària, que ha aconseguit gran èxit en els seus dues anteriors edicions, se celebra dissabte que ve, 29 de novembre, en la llotja pesquera. Aquest recinte de treball es vas veure fins a convertir-se en un peculiar restaurant per a rebre a tots els visitants que passaran pels stands dels restaurants de Xàbia com el Bon Amb (1 estel Michelin), La Cantina, Castelló, La Mezquida, Club de Golf, La Renda, El Trencall, el Parador de Turisme i l'Austríac Cafè Wien, a més de convidats com El Maríno de Dénia o el catering BTC per a La Saona de Bàrbara Amorós (coneguda per participar en el programa Màster Chef).
Hi haurà degustacions d'arrossos, guisats i tapes a un preu de 2 euros, mentre que els vins i cerveses costaran 1’50 i els còctels 5 euros. La jornada obrirà a les 11 hores i hi haurà una demostració de subhasta de ranxos de peix a veu a les 11’30 hores para a partir de les 12 hores començar a servir els menjars. A la vesprada hi haurà una sobretaula amb copes música i a les 18 hores tornaran a encendre's els fogons per a preparar les degustacions per al sopar. A més hi haurà un concurs de Cruet de Peix, tallers de biologia marina i visites a les embarcacions de pesca, a més de música en directe a càrrec del saxofonista Carmelo Fresneda.
Aquesta festa gastronòmica xopada en la cultura marinera serveix a més, perquè l'Associació de Restauradors de Xàbia (ARX) presenten els menús de l'altre vessant de Xàbia al Plat Mariner, el passeig gastronòmic pels restaurants associats que se celebra del 30 de novembre al 8 de desembre i que permet degustar en els seus propis locals menús de luxe a preu tancats i assequibles (30 euros excepte el Bon Amb). En aquesta promoció participen els restaurants Calima, Bon Amb, Castelló, Club de Golf, Embruix, Parador de Xàbia i La Renda.
L'alcalde, José Chulvi, i regidor de Turisme de Xàbia, Antonio Miragall, han estat en la presentació de l'esdeveniment per a mostrar el seu suport a l’ARX, presidida per José Manuel Pinya, i en concret a aquesta iniciativa, que posa en relleu la gastronomia com a basa turística i que encaixa amb la línia de desestacionalització turística que volen impulsar.