Amjasa trau a licitació el subministrament elèctric per al pròxim any per 774.000 euros

18 nov 2014 L'hídrica de Xàbia comprarà dues noves aplicacions informàtiques per a millorar la seua organització interna i l'atenció al client

L'empresa municipal d'Aigües de Xàbia, Amjasa, ha aprovat avui l'obertura del procediment de contractació per al subministrament d'energia elèctrica per un any. Amb un pressupost de 774.000 euros inclou l'energia per als pous, el sistema de bombament de tota la xarxa hídrica i les oficines. Seguint amb l'aposta decidida de reduir en la mesura del possible l'emissió de diòxid de carbó a l'atmosfera (els últims cotxes adquirits per l'empresa són elèctrics), l'empresa municipal prevaldrà les propostes que garantisquen un percentatge important d'energies renovables i de baixa contaminació.
També en un consell d'administració celebrat avui, Amjasa ha acordat adquirir dues noves eines informàtiques amb les quals millorar la gestió integral de les oficines i l'atenció amb el client com la geolocalització de les seues xarxes. Aquesta última, un sistema d'informació geogràfica anomenat GIS (amb pressupost de 30.000 euros), ja és utilitzada per l'hídrica, encara que ara el consell d'administració considera que és necessari modernitzar-la i adaptar-la a les noves necessitats, per exemple, incloent en els plànols on es grafien les xarxes dades de la pressió de cadascuna d'elles. Així mateix, a més de les canonades, aquesta aplicació també geolocalitzarà altres xarxes de servei com les de sanejament, clavegueram o enllumenat públic, per la qual cosa es podrà compartir amb altres departaments municipals.
L'altra eina (valorada en 100.000 euros) està més enfocada a la integració de tots els departaments de les oficines, des de contractació a comptabilitat o atenció al client, ja que permetrà manar avisos als abonats.
El sistema de contractació d'ambdues aplicacions es publicarà en breu en la web de Amjasa, així com els diferents informes econòmics de l'empresa municipal.
En aquest sentit, el conseller delegat de l'hídrica, Josep Lluis Henarejos, ha avançat en el seu informe de gestió algunes de les dades que han permès tancar el tercer trimestre de l'any amb uns resultats econòmics “excepcionalment bons”, en gran part a causa de la constant reducció de les despeses i a l'augment dels consums d'aigua (en moments de sequera com els quals estem patint, el consum d'aigua a Xàbia ha pujat significativament i les vendes d'aigua a altres poblacions, com és el cas del Consorci Teulada-Benitatxell, també han augmentat, arribant als 180.000 m3 d'enviament a la seua xarxa aquest estiu).
Una altra dada ressaltada per Henarejos ha sigut el pressupost dedicat a inversions, que ascendeix a 909.349 euros i que en la seua majoria han sigut obres en coordinació amb el departament d'obres municipal per a renovació de la xarxa de més antiguitat.
Tots els detalls d'aquest informe es facilitaran en la Junta General d’Amjasa que se celebrarà el dijous 18 de desembre coincidint amb el ple ordinari de l'any.
L'alcalde i president d’Amjasa, José Chulvi, ha mostrat la seua satisfacció pel treball que està realitzant el consell d'administració d’Amjasa, que ha aconseguit afermar-la com una “empresa sanejada i que cada any reinverteix els seus beneficis en la modernització de la xarxa i la millora d’atenció al client” i que, a mes, està demostrant la seua aposta amb la sostenibilitat i l'estalvi energètic.