Voluntaris de Protecció Civil Xàbia i bombers de Balcón al Mar comencen un cicle de formació

17 nov 2014 Els voluntaris van aprendre a utilitzar els mitjans d'extinció professionals

regidoria de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Xàbia, dirigida per Juan Ortolá, està facilitant la formació als grups de Protecció Civil i Bombers de Balcón al Mar, entitats que han viscut recentment la seua renovació i per tant tenen nous voluntaris que necessiten coneixements per a ser operatius en la lluita anti incendis. En aquest sentit s'ha aconseguit un acord amb el parc comarcal de bombers, que aquest dissabte va oferir en les seues instal·lacions una classe pràctica a un grup de 35 voluntaris en les seues instal·lacions.
Segons explica Ortolá, els voluntaris van rebre el primer mòdul de formació per a la lluita contra incendis forestals, consistent en una demostració amb el material que utilitzen els bombers professionals i una pràctica per a aprendre a manejar-los.
Est és el primer dels tres mòduls formatius previstos, i els restants es duran a terme pròximament en la Casa de la Cultura, enfocats a generar pautes de conducta per a l'autoprotecció per als voluntaris i a aconseguir una òptima coordinació amb els bombers professionals.
El regidor, que va estar aquest dissabte al costat dels voluntaris va mostrar la seua satisfacció i agraïment als bombers del parc que van oferir la pràctica i especialment al cap de parc, José Melenchón.