L'Ajuntament de Xàbia repararà la coberta de l'ermita del Calvari

14 nov 2014

L'Ajuntament de Xàbia té previst reparar la coberta de l'ermita del Calvari, un edifici que forma part del patrimoni municipal. Amb aquest projecte es pretén solucionar el problema d'humitats que pateix aquest immoble en el qual fa un any, l'àrea de Patrimoni ja va haver d'intervenir per a arreglar les goteres i reposar l'enguixat de la façana principal i pintar-la pels danys provocats per les filtracions.
Ara es proposa un projecte de rehabilitació integral, explica el regidor Antonio Miragall, que solucione totalment el problema en la coberta, composta per una teulada a dues aigües, una nau central més alta i dues capelles laterals més baixes així com una cúpula sobre tambor de teula vidrada en color blau.
Seguint les directrius dels tècnics municipals, el Consistori ha reservat una partida de 110.000 euros per a pagar les obres, encara que primer ha de realitzar-se el projecte, el plec del qual s'ha aprovat aquesta setmana en junta de govern. I és que el nivell de protecció de l'immoble (és Bé de Rellevància Local) obliga a cercar un arquitecte especialitzat que tinga un màster en restauració d'edificis i monuments.
L'ermita del Calvari està emplaçada en la carretera a la Plana, enfront de Santa Llúcia, i en el seu ascens per als vianants es troba el recorregut del Viacrucis.
L'edifici s'assenta sobre una antiga capella del segle XVIII que va ser derrocada a mitjan segle XIX per a alçar un nou recinte sagrat més ampli, concorde a les necessitats de culte, que es va inaugurar en 1856. El Calvari acull la venerada imatge de Jesús de Natzaré i per tant, són molts els veïns els que la visiten.