La banda de Xàbia dóna la benvinguda a 10 nous músics

11 nov 2014 Aquest cap de setmana hi haurà un recital de la Banda Jove i el dissabte 22 serà el concert extraordinari de Santa Cecilia

El Centre Artístic Musical de Xàbia segueix durant aquest cap de setmana amb les celebracions en honor a la seua patrona, Santa Cecilia. I ho fa amb un dels actes més entranyables de l'any: la recollida dels nous músics que des d'enguany formaran part de la banda i que són Isabel Català Arbona (oboè), María Colomer Buigues (tuba), Antonio Martínez López (piano), Marina Espinós Vallés (flauta), Minerva Miralles Segarra (clarinet), Teresa Fornés Torres (violoncel), Juan Moragues Ferrer (trompa), Vicente Ahuir Buigues (trombó), Jaume Climent Fornés (trompeta) i Laura Buigues Castilla (clarinet).
La cercavila per a arreplegar-los tant a ells com a la Musa, Neus Buigues, és aquest dissabte a partir de les 18 hores i recorrerà els carrers del poble acompanyat per la imatge de la santa fins a acabar a les 20 hores en l'església de Sant Bartolomé, on tindrà lloc la missa en honor a la patrona dels músics.
Seguint el programa d'actes per a Santa Cecilia en el qual és el 50 aniversari de la banda del Centre Artístic Musical de Xàbia, aquest diumenge al matí (a partir de les 12 hores) s'oferirà en el conservatori de Xàbia un concert a càrrec de la Banda Juvenil.
Les celebracions tindran el seu punt àlgid el cap de setmana vinent amb la celebració del concert extraordinari de Santa Cecilia, que se celebra el dissabte 22 de novembre a les 22 hores en l'església de Sant Bartolomé i té entrada gratuïta.
Per a l'ocasió, la banda ha preparat sorpreses i un repertori molt especial i amb peces tan populars com Cuadros de una exposición, de Moussorgsky i un conjunt de peces amb cor com Tannhauser, de Wagner, el Requiem de Mozart, Nabucco de Verdi, 1812 Festival Oberture de Tchaikovsky o el Carmina Burana de Carl Orff. Com sempre, serà el director titular de la banda, Juan Francisco Sanjuán Rodrigo, qui estiga a la batuta.
També dins de la programació commemorativa del 50 aniversari s'ha planificat una xarrada sobre els inicis de la música original per a banda a càrrec de José Rafael Pascual Vilaplana. Serà el divendres 21 de novembre, a les 20 hores en el Conservatori.