Una conferència sobre com ajudar amb els deures a casa obri l'escola de pares de l'IES Antoni Llidó de Xàbia

10 nov 2014 Les xarrades abordaran les intel·ligències múltiples, els trastorns de la conducta alimentària, el valor educatiu de la formació musical, la prevenció de la violència de gènere en menors o la relació pares-fills

L’IES Antoni Llidó de Xàbia i l’Associació de mares i pares d’alumnes del centre (AMPA), ha organitzat per tercer curs consecutiu una Escola de Pares on es tractaran temes diversos de caràcter educatiu, d’especial interès per als pares i per a tota la comunitat educativa. La programació completa s’ha divulgat a través d’un pràctic calendari escolar de mà, de Youtube i de Facebook.

La conferència inaugural, que tindrà lloc el divendres 14 de novembre, a les 20’00h, a l’IES Antoni Llidó, porta per títol Els Deures a Casa. Anirà a càrrec de la fins ara psicopedagoga del centre Remei Galiana i actual inspectora d’Educació de la Direcció Territorial de València i tractarà sobre com podem ajudar els fills en el treball que fan a casa. Totes les xarrades tindran la mateixa estructura, una primera part d’exposició del ponent de 45-50 minuts aproximadament i, tot seguit, es donarà pas al col·loqui.

El coordinador de l’Escola, Voro Gómez, ha destacat algunes novetats de la present edició, pensades per implicar més els pares i mares en el procés d’ensenyament-aprenentatge dels seus fills.

Una d’elles és que els progenitors també participaran en l’Escola de Pares com a ponents. Concretament serà María León Guzmán, psicòloga clínica i mare del centre, qui tancarà l’Escola amb una conferència sobre Relaciones personales: padres e hijos en la adolescència. Per altra banda els assistents a les xarrades podran valorar les conferències en línia i en temps real mitjançant una aplicació del mòbil.

A més a més, enguany es podrà escoltar conferenciants sobre les Intel·ligències Múltiples, amb Laura Pérez Sanchis, graduada per la Universitat de València i sobre La prevenció de la violència de gènere en menors a càrrec del Grup EMUME de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant. També comptaran amb la col·laboració d’Hilari Garcia, director de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València que parlarà del Valor educatiu de la formació musical i del doctor Luis Rojo, catedràtic de Psiquiatria de la Universitat de València i responsable de les Unitats de trastorns de la conducta alimentària d’adolescents de l’hospital La Fe amb que parlarà sobre Trastornos de la conducta alimentaria: anorexia y bulimia.

Des de la regidoria d’Educació, Empar Bolufer ha comentat que ja es la tercera edició de l’escola, el que la converteix en una activitat consolidada i esperada per molts pares. És mes, la presidenta de l’AMPA, Fina Ribes, ha comentat que estan molt satisfets de l’acolliment que tenen estes conferències, que cada dia reuneixen entre 75 i 80 assistents (la major part mares), una molt bona xifra per tractar-se d’un centre de secundaria, ja que la implicació dels pares baixa quan els fills van fent-se majors.

Aquesta acollida encara vol millorar-se, ha assenyalat el director del IES, Vicent Chorro, ja que involucrar als pares en la educació dels fills és una cosa amb la que el centre s’esforça. De fet, cada any es fa una enquesta entre els assistents a les conferències per saber el que els interessa i continuar abordant temes que els semblen útils.

En la presentació de hui, el centre ha volgut agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Xàbia, i del Grup EMUME de la Guàrdia Civil i de la Universitat de València en esta aposta educativa.

 

Per a més Informació:

https://www.facebook.com/escoladepares

https://www.youtube.com/watch?v=rQvM-DePmBU