L'Ajuntament de Xàbia acaba la primera fase de la renovació urbana en Jaume I

10 nov 2014 El Consistori ajorna la finalització de l'obra a gener a petició del comerç

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha visitat aquest matí junt al regidor Paco Torres la zona de l'Avinguda Jaume I, en el port, que acaba de ser objecte d'un projecte de renovació viària.
L'obra ha suposat l'ampliació de les voreres fins als cinc metres d'amplitud i també ha servit per a reemplaçar l'arbrat que generava molèsties als veïns per una nova espècie de menor grandària (tarongers bords) i donar un nou acabat als arcorques (clots al voltant dels arbres) amb un material resinós que simula grava acolorida. Aquest sistema, a més de rebaixar el risc d'accidents i caigudes de vianants, evita l'acumulació de brutícia i la crescuda de males herbes.
La setmana pròxima s'instal·laran els nous fanals i amb açò es donarà per conclosa la primera fase d'aquesta obra pública que comporta una reordenació integral de l'aparcament en aquesta via d'accés al passeig marítim i de l'Avinguda Lepanto, ja que amb les noves voreres es prohibeix l'aparcament en la calçada que limita amb la vorera i es reorganitza l'aparcament en bateria tant en aquest vial com en Lepanto, quedant al final el mateix nombre de places que abans que l'obra.
Després de visitar l'obra, Chulvi ha informat que l'Ajuntament de Xàbia ha accedit a ajornar al mes de gener la segona fase d'aquestes obres. Aquest canvi en la planificació respon a una petició de l'associació d'empresaris de Duanes, que en una recent reunió mantinguda amb el primer edil va sol·licitar un retard dels treballs perquè no interferisquen en la campanya comercial de nadal i reis.
Així doncs, aquesta nova fase de l'obra (la que afectarà al carril d'eixida cap a avinguda Lepanto) començarà el 12 de gener, ha concretat el regidor.