Xàbia reunirà a mil estudiants en la trobada musical “Com Sona l’ESO” 2015

05 nov 2014 Aquest esdeveniment se celebrarà del 22 al 25 d'abril i tindrà com a acte central un espectacle de música i dansa en la Plaça Constitució

El municipi de Xàbia ha sigut triat com a seu de Com Sona l’ESO una trobada anual entre alumnes i professors de música arribats dels instituts públics del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya. Tal com ha avançat l'edil d'Educació i Cultura, Empar Bolufer, aquest gran esdeveniment es desenvoluparà entre el 22 i 25 d'abril del pròxim any i mobilitzarà a mil alumnes i els seus docents, entre ells els de els dos instituts de Xàbia.
En representació del professorat organitzador han estat Ester Carpi (IES Xebic d'Ondara) i Kiko Moragues (IES Antoni Llidó de Xàbia), qui han detallat la filosofia d'aquesta trobada anual, que se celebra fa 16 anys, i serveix per a posar en pràctica els coneixements musicals que els estudiants aprenen durant el curs, treballar amb temàtiques transversals i promoure la convivència i socialització dels joves de 12 a 17 anys, que participen en una acampada de tres dies i en un espectacular concert amb un cor de 800 integrants, una gran banda i un cos de ball.
L'espectacle titulat Yesterday se celebrarà la nit del divendres 24 d'abril en la plaça de la Constitució i tindrà com a temàtica central els anys 60, els seus paral·lelismes amb l'època actual i la música dels Beatles, la qual cosa servirà perquè els estudiants també treballen l'anglès, ha incidit Ester Carpi.
La professora ha destacat que participar en un Sona l’ESO és una gran il·lusió per als joves i una motivació per a treballar, ja que el concert es concep com alguna cosa professional i saben que han d'estar a l'altura.
Des de l'Ajuntament de Xàbia, tant el regidor de Turisme, Antonio Miragall, com l'alcalde, José Chulvi, han posat en relleu l'impacte que tindrà aquest esdeveniment a nivell turístic, ja que a més dels 1.000 alumnes que acamparan ací, Xàbia rebrà a molts pares que volen veure l'espectacle. Per a ells, ha assenyalat Miragall, es prepararan activitats paral·leles com a rutes turístiques o altres iniciatives que s'estan preparant amb les associacions d'empresaris. “Estem molt agraïts que hagen pensat en nosaltres com a amfitrions i tant de bo pengem el cartell de complet eixos dies” ha manifestat l'edil.
Per la seua banda, l'alcalde ha coincidit que és una bona oportunitat per a promocionar Xàbia com a destinació d'hivern i ha afegit que també és molt atractiu com a projecte educatiu, per la qual cosa quan fa mesos els van llançar la idea des dels instituts, des de l'Ajuntament s'ha treballat per a ser la seu.
Com Sona l’ESO 2015 tindrà com a base d'operacions el Centre Històric i en la plaça de la Constitució s'instal·larà un escenari de grans dimensions per a donar recer als 1000 protagonistes de l'actuació i les seues més de 120 micròfons. En la seu de Monjove es poden veure aquestos dies algunes fotografies d'anteriors edicions d'aquest esdeveniment.