Els cursos de Cultura de Xàbia comencen amb més de cent alumnes

04 nov 2014 Cultura ofereix dos nous concerts dins del cicle de jazz per a la tardor

Un total de 115 alumnes comencen aquesta setmana els diferents cursos que ofereix el departament de Cultura de Xàbia per a majors de 25 anys. La regidora Empar Bolufer ha detallat que, a causa de l'alta demanda, s'han format dos grups de matèries com a tast de vi o pilates, i que fins i tot així han quedat persones en llista d'espera en cursos com a restauració de mobles, un dels que tenen més èxit. També arranquen aquesta setmana els tallers de fotografia, teatre i una nova matèria, marqueteria.
A la fi de mes s'obrirà la preinscripció per a la segona tanda de cursos, que començaran ja el gener vinent i que versaran sobre ceràmica, cuina, ioga i noves àrees com són cosmètica natural, chi kung (medicina tradicional xinesa) “l'art de crear la teua vida” o “coneix al teu gos”. Tant Bolufer com la tècnic de Cultura, Pepa Roig, han destacat que aquesta activitat implica a moltes persones i que són molts els que estan expectants cada any per començar aquests cursos que a més d'aprendre els permeten socialitzar amb gent amb inquietuds similars.
Les responsables municipals defineixen aquests tallers com una forma de ser part activa de la Cultura i, per tant, complementàries a les activitats de música, exposicions, conferències o teatre que també ofereixen.
De fet, l'edil ha aprofitat per a informar sobre el cicle de jazz i swing que s'ha programat en col·laboració amb CulturArts per a aquesta tardor i que va començar amb un reeixit concert de Domisol Sisters, agrupació valenciana que va aconseguir l'aplaudiment del públic i un ple total de l'aforament.
Les pròximes cites amb aquest gènere musical arriben el 14 i 21 de novembre amb dos concerts també d'alt nivell i aptes per a tot tipus de públics. El primer d'ells arriba de la mà de Sense of  Values Quartet, un grup granadí format per José Ignacio Hernández (piano), Amalia Chueca (violoncel), Julio Pérez (bateria) i Miguel Ángel Pimentel (contrabaix) amb el seu espectacle Atmosphere que mostraran les immenses possibilitats que poden oferir la fusió de diferents instruments.
La setmana següent, el divendres 21, es viurà un concert homenatge a la música brasilera a càrrec de la cantant Mireia Vilar, el guitarrista Santi Peláez i el percussionista David Gadea, que també oferiran els temes més coneguts del jazz vocal amb peces de Carlos Jobim, Djavan, Caetano Veloso i alguns standards de jazz.
Tots els concerts són a les 20 hores en la Casa de Cultura i tenen una entrada de 5 euros, que es pot adquirir en la Casa de la Cultura la vesprada de l'actuació.