Xàbia defineix un dispositiu amb el qual respondre davant el risc d'inundacions

31 oct 2014 L'operatiu coordina tots els recursos municipals, tant de l'Ajuntament com els de cossos voluntaris

L'Ajuntament de Xàbia ha celebrat avui una reunió de coordinació de l'operativa municipal que s'engegaria davant el risc d'inundacions. Aquest dispositiu estarà dirigit per l'alcalde, José Chulvi, o el regidor de Seguretat, Juan Ortolá, i comptarà amb un comitè assessor en el qual estan representats la Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja, els Centres de Salut i departaments municipals com a Medi ambient i Serveis, Obres, Comunicació o Serveis Socials. També s'ha inclòs al promotor de la pàgina de meteorologia local Meteoxabia, Toni Bolufer, qui disposa d'una àmplia xarxa de pluviòmetres en el municipi.
En la presa de contacte d'avui s'han establit els mecanismes d'actuació davant el cas de pluges torrencials, tant per a prevenir i protegir a la població com per a fer un seguiment de les precipitacions i cabals del Gorgos, barrancs o rieres, coordinar-se amb els altres pobles de la conca i el 112, així com organitzar els mitjans de resposta disponibles amb els quals atendre cada situació.
Aquest operatiu s'activarà davant les diferents situacions d'emergència decretades pel 112, i prendrà decisions preventives com la suspensió de classes o d'esdeveniments de pública concurrència. En cas d'emergència, el dispositiu també haurà d'establir on situar el lloc de coordinació, quins són els treballs prioritaris, si és necessari sol·licitar suport extern o evacuar i establir albergs, així com coordinar-se en tot moment amb Emergències.