Xàbia dedica una àmplia programació a sensibilitzar sobre la violència contra les dones

31 oct 2014 Durant el mes de novembre hi haurà teatre, cinema, música, una exposició i conferències per a reforçar aquesta lluita

La regidora d'Igualtat de l’Ajuntament de Xàbia, Empar Bolufer, ha detallat avui les activitats que s'han programat per a tot el mes de novembre entorn Dia Internacional contra la Violència cap a la dona, una campanya que manté el Consistori cada any dins del seu compromís per la igualtat. El calendari d'activitats comença aquest mateix dissabte amb un curs de defensa personal per a dones oferit de forma gratuïta pel Club de Judo Dojo-Do en el Palau d’Esports des de les 16 a les 19 hores.
El divendres 7 hi haurà teatre amb missatge en la Casa de la Cultura, a càrrec de la companyia Teamorfosis, qui interpretarà l'obra “No obstant açò et vull”. La funció començarà a les 20 hores i tindrà una entrada de 5 euros.
La major part de les activitats es concentren en la setmana del 20 al 28 de novembre, ja que el Dia de la Violència Contra la Dona es commemora el dia 25. L'agenda arranca el dijous 20 amb la presentació de el “lipdub” que estan preparant des de l'àrea d’Igualtat amb la participació de molts col·lectius i que amb la cançó “Se acabaron las lágrimas” del cantant Huecco vol ser un audiovisual compromès en la causa. La presentació, a les 19 hores en la Casa de Cultura estarà complementada per la conferència de la fiscal del jutjat de violència de Dénia, Sara Gayà. El divendres 21 s'inaugurarà a les 19’30 hores l'exposició “Dones sota sospita” en el Museu Soler Blasco i el dilluns i dimarts 24 i 25, a partir de les 20 hores en la Casa de Cultura, hi haurà una mostra de curtmetratges amb temàtica relacionada amb la violència masclista. Entre els treballs que es projectaran estan Quan tot passada; primer diumenge de maig; desdejuni amb diadema; mamàs i papàs o duel entorn d'una piruleta.
El dimarts 25 a més, a les 13 hores es realitzarà l'habitual lectura del manifest i concentració a les portes de l'Ajuntament per a condemnar la violència i recordar a les seues víctimes.
Les activitats tancaran amb la petició d'adhesions a la campanya “Vacuna’t contra la violència” que es realitzarà el dijous 27 en el mercat ambulant i el concert de “Original i femení” que tindrà lloc el divendres 28 a les 20 hores en la Casa de Cultura.
També emmarcats en aquesta programació, es realitzaran tallers coeducatius en els instituts de Xàbia impartits per la Uned i també un taller per a funcionaris municipals.
Tal com ha recordat la tècnica en Igualtat, Eugenia Bolufer, a més d'aquestes activitats de conscienciació, l'Ajuntament realitza tallers de sensibilització en els instituts i té en el Centre Social un equip format per una advocada, una treballadora social i una psicòloga per a assessorar i ajudar a dones que pateixen situacions de maltractament, sempre de forma gratuïta i confidencial.