Monjove es reorganitza per a buscar un major apropament als problemes i necessitats dels adolescents de Xàbia

31 oct 2014 L'àrea municipal els assessorarà sobre l'accés al món laboral i l'emancipació sense oblidar el reforç escolar, la salut i activitats d'oci

La regidora de Joventut de Xàbia, Tere Bisquert, ha revelat la renovació que està vivint el departament i la seua seu, Monjove, en la seua constant recerca de la fórmula per a acostar-se als joves i adolescents del municipi. Bisquert ha admès que el servei municipal tal com estava plantejat, estava infrautilitzat i s'havia convertit en una espècie de “guarderia”, la qual cosa va plantejar emprendre un canvi a fons de la seua oferta i filosofia. A partir d'ara, Monjove centrarà els seus serveis en quatre pilars principals: “Joves en positiu”, un programa per a fomentar la salut i lluitar contra problemes com els alimentaris o les addiccions, un servei de reforç escolar de dilluns a dijous de 16’30 a 18’30 hores i un nou projecte anomenat emancipajove. En aquest es combinarà l'ajuda per a buscar una casa de lloguer als joves que decidisquen viure per el seu conte i sobretot, se'ls assessorarà sobre com entrar en el mercat laboral i quins recursos disposa l'Ajuntament en matèria de treball, com Creama o l'àrea de Foment Econòmic, així com les possibilitats de treball dins i fora d'Espanya.
“Anem a apostar fort per açò” ha assegurat l'edil, qui ha considerat que aquest suport és molt important en aquests temps, especialment a aquells joves que han deixat els estudis i no saben com canalitzar el seu futur.
Monjove deixarà d'obrir els caps de setmana excepte quan es programen activitats puntuals, com les quals es volen emprendre per a recolzar als joves que estan muntant grups de música, per exemple, o els pròxims tallers d'art urbà o pilates.
Però l'oferta d'oci serà majoritàriament en el carrer, ja que l'equip de Joventut ha arribat a la conclusió que els joves no volen passar el seu temps de diversió dins d'un edifici municipal. Així es mantindran les activitats de “Xàbia Active Extreme” amb competicions com la de scooter programada per al dissabte 29 de novembre, activitats com “el passatge del terror” per a Halowwen i es començaran a programar excursions i viatges, com el pròxim a la “Vall de la Murta” a Alzira
Així mateix, Monjove manté la publicació de la seua revista “Ix del Ou” que s'ha revelat com un canal de comunicació eficaç amb els adolescents.